Cum sa iti pregatesti gradina pentru sosirea primaverii

0
317

Cum sa iti pregatesti gradina pentru sosirea primaverii

Primvara este aproape, iar gradina noastra trebuie sa fie pregatita pentru schimbarea de temperatura ce se va petrece. Cand spunem ca trebuie sa ne pregatim, ne referim la pregatirea noastra, a pamantului, dar si a instrumentelor necesare pentru ingrijirea si mentinerea gradinii pe timpul anotimpului viitor.


Daca doriti sa aveti o gradina de invidiat, va sfatuim sa cititi urmatorul articol, pentru a vedea care sunt cele mai bune trucuri si sfaturi pentru a face acest lucru posibil.

Pregatirea solului

Iarna, prin inghetare, pamantul scapa de germeni si de daunatori. Primavara, ii venim un pic in ajutor chiar noi. Atentie, lucrarea pamantului prea devreme este o greseala foarte mare!

Solul este sursa principala si esentiala de umiditate si subtante nutritive pentru orice planta. Una dintre cele mai bune modalitati de a imbunatati solul este de a cultiva adanc plantele, pentru a-i oferi pamantului acces la aer, dar si la apa. Aplicarea ingrasamintelor organice pentru sol ajuta, de asemenea.


Ai grija sa plantezi in pamant doar dupa ce a trecut pericolul inghetului, pentru a putea fi siguri ca nu sunt afectate plantele!

gradina

Sfaturi si trucuri

  1. Ai grija ca atunci cand plantezi bulbi, sa pui un bat de lemn in locul respectiv.
  2. Alege sa plantezi arbusti decorativi, cu flori colorate in gradina ta. Sfatul nostru este sa intrebi specialistul de la pepiniera cum trebuie tratat fiecare arbust in parte, pentru a fi siguri ca veti avea o gradina colorata si frumoasa!
  3. Daca aveti solar, curatati-l inainte ca primavara sa soseasca. Dezinfectati solarul si aveti grija ca plantele daunatoare sa nu existe. Folositi solutii speciale pentru a tine soarecii la distanta!
  4. Curatam copacii si tufele de crengi uscate. De asemenea, distanta dintre pomii fructiferi trebuie sa fie de aproximativ 3.5-4.5 metri si nu mai mica de atat, pentru a le asigura lumina de care au nevoie!
  5. Daca plantezi flori cu bulbi, foloseste pamantul amestecat cu nisip pentru a evita prezenta aerului in sol.

gradina 1 (1)

gradina 1 (2)

gradina 1 (3)

gradina 1 (4)

Ustensilele necesare

Ustensilele de care aveti nevoie pentru a pregati gradina, dar si pentru a o mentine sunt foarte multe. Cele mai importante, din punctul nostru de vedere, sunt cele enumerate mai jos:

  • Foarfece de gradina: acestea sunt practice, dar si folositoare. Ai grija sa le ascuti si sa le cureti mereu!

foarfeca

  • Pentru spatiile inguste, cea mai buna alegere de a taia iarba este alegerea unei motocoase. Ele sunt simplu de manevrat si accesibile.

motocoasa gradina

  • Desigur, daca alegerea unei motocositori benzina nu este o prioritate, puteti oricand sa va bazati pe motocositori rotative.

motocositoare

  • Grebla. Cu aceasta unealta poti face o multime de lucruri si te poate ajuta in multe situatii. Poti strange resturile vegetale, poti sa nivelezi pamantul cu ea si poti sa o folosesti pentru a acoperi semintele cu pamant.

grebla

  • Nu trebuie sa uitam de manusile de protectie si de furtunul care trebuie sa fie indeajuns de lung pentru a putea uda toata gradina.