Cum sa iti securizezi casa daca ai copii mici

0
224

Cum sa iti securizezi casa daca ai copii mici

Atunci cand ai copii mici, care abia incep sa mearga si sunt curiosi cu absolut tot ce exista in casa, este extrem de important sa te asiguri ca nimic nu il poate rani. Activitatile lor preferate sunt deschiderea usilor si sertarelor, de aceea opritorile pentru usi trebuiesc instalate pe toate sertarele si usile dulapurilor si noptierelor.


Cataratul pe scari poate fi, de asemenea riscant, pentru ca se poate dezechilibra si se poate rostogoli foarte usor pe scari. O alta tentatie sunt eletrocasnicele si aparatura audio/video, asa ca ai grija sa nu ajunga la ea.

Mai jos iti prezentam cateva solutii si idei despre cum poti securiza mai bine locuinta, astfel incat sa poti sta linistit ca este in siguranta copilul tau.

1. Opritori pentru usi


mobila sigura copii 2

mobila sigura copii 3

mobila sigura copii 4

mobila sigura copii 5

 

2. Securizarea comodelor

Copiii au tendinta de a trage de sertare sau a se catara pe acestea pentru a ajunge la anumite obiecte, de aceea ar fi ideal daca ai fixa pe perete aceste piese de mobilier, astfel incat sa nu existe riscul sa cada peste micutul tau.

mobila sigura copii 1

3. Protejeaza-l de colturile ascutie ale meselor si dulapurilor


mobila sigura copii 5

mobila sigura copii 6

 

4. Foloseste garduri metalice sau din lemn, pentru a limita accesul copilului in anumite zone din casa.

mobila sigura copii 7

mobila sigura copii 9

mobila sigura copii 12

5. Daca nu vrei sa deschida butoanele aragazului, atunci ar fi bine sa folosesti dopuri protectoare pentru butoane.

mobila sigura copii 10

 

6. Nici televizorul nu face exceptie de la explorare atunci cand vine vorba de copii, de aceea ar fi bine sa te gandesti unde si cum il amplasezi. O varianta ar fi sa il fixezi direct in perete, Daca nu ai aceasta posibilitate atunci trebuie sa improvizezi o fixare a acestuia.


mobila sigura copii 8

7. Si pentru toaleta exista un sistem de siguranta pentru a o tine inchisa.

mobila sigura copii 11

 

8. Daca micutul tau adora sa petreaca mult timp in cada cu jucariile preferate, atunci ar trebui sa ai o solutie pentru a il impiedica sa alunece in cada. Cum ar fi daca l-ai pune intr-un cos suficient de mare, incat sa aiba libertatea de a se juca, dar sa aiba si jucariile aproape?

mobila sigura copii 13

 

Daca aveti si alte sugestii pentru a pastra copiii in siguranta in casa, va asteptam sa le impartasiti cu noi si comunitatea noastra.