Cum sa obtii decorul perfect al fereastrei tale: 3 sfaturi practice

0
863

Accesoriile pentru perdele sunt importante in aspectul final al ferestrei. Ce lungime? Ce culoare? Ce capete decorative?


Galeriile pentru perdele incadreaza camera si finiseaza decorul ferestrei sau, dimpotriva, o pot face sa dispara vizual. In mod general, ele trebuie alese cu atentie, astfel incat sa ofere inaltime spatiului, sa sustina foarte bine partea textila, sa completeze decorul dar sa nu fie foarte evidente.

Pana la textura si culoarea perdelelor, ia in calcul cateva aspecte utile atunci cand alegi sistemul de prindere al perdelelor.

1. Cum alegi modelul potrivit al galeriei pentru perdele?

Alege galeria in functie de accesoriile predominante din camera – detaliile din mobila sau detaliile corpurilor de iluminat. Sunt recomandate galeriile simple si slim, astfel incat sa nu se demodeze foarte repede. Poti opta pentru un finisaj lucios – cum este nuanta inoxului sau un finisaj mat usor potrivit atat in amenajarile moderne cat si in cele vintage. Gama de nuante nu este foarte larga insa este usor de adaptat accesoriilor din amenajare: alb, bronz, wenge, argintiu sau inox.


2. Cum alegi o galerie pentru perdea rezistenta?

Ai o multime de optiuni din care sa alegi galeria potrivita. Asigura-te ca materialul din care este realizata este unul rezistent si va sustine greutatea perdelei si a draperiei. Trebuie sa stii ca toate sinele si galeriile pentru perdele sunt afectate in timp de factori precum: frig, inghet, caldura, soare sau umiditate.

Exista galerii pentru perdele din aluminiu, PVC sau din lemn. Cele mai fiabile sunt cele din aluminiu si nu doar datorita rezistentei in timp ci si a sistemului de fixare in perete sau in tavan. Spre deosebire de cele din lemn, galeriile din aluminiu se prind prin console fie in perete, fie in tavan doar in partea superioara a profilului din aluminiu. Canalul interior, cel prin care culiseaza perdeaua, este astfel functional pe toata lungimea galeriei. Asadar, perdeaua nu se va “impiedica” in consolele de prindere ale galeriei din aluminiu. Acest lucru se intampla frecvent la galeriile din lemn, care se fixeaza in partile laterale prin console. In timp, galeria din lemn se va curba la jumatate, din cauza greutatii perdelei si a draperiei.

3.Unde si cum montezi galeria pentru perdele?

Intai de toate trebuie sa alegi locul in care vei monta galeria pentru perdea. Fireste, la fereastra. Insa locul variaza in functie de fiecare camera si in functie de fiecare fereastra. Putine perdele arata bine montate doar pe suprafata ferestrei. Cele mai multe galerii se monteaza deasupra ferestrei – pe cat iti permite spatiul dar si in exteriorul ei, astfel incat perdeaua sa imbrace frumos fereastra si peretele.


Sistemele de prindere pentru perdele se monteaza in functie de particularitatile spatiului. In general, nu necesita montaj specializat – ci doar putina pricepere si atentie. Iti recomandam sa soliciti informatii despre montaj de la magazinele specializate care comercializeaza aceste produse.

Pe www.qdecor.ro – gasesti galerii pentru perdele, la orice dimensiune, fara a fi nevoie se le ajustezi acasa. Toate modelele sunt prelucrate in atelier si sunt livrate in cateva zile.