Cum sa pastrezi legumele si fructele proaspete pentru mai mult timp
De multe ori te-ai confruntat cu problema aceasta: faci piata, cumperi fructe si legume, insa acestea se strica prea repede si nu apuci sa le mananci.
De aceea, astazi am pregatit un articol care sa iti prezinte cum sa tii fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp.
Ce trebuie sa stii pentru a pastra fructele si legumele proaspete, pentru o perioada mai mare de timp?
- Niciodata nu tine fructele si legumele impreuna, indiferent de spatiul in care le depozitezi. De ce? Fructele produc etilena, un gaz care grabeste coacerea si astfel, fructele si legumele se vor strica mult mai repede.
- Pentru ca bananele sa fie proaspete pe o perioada mai mare de timp, infasoara buchetul de banane cu folie din aluminiu. Acestea vor sta proaspete pe o perioada mai mare de timp. Le poti tine unde temperatura este mai scazuta ca sa ramana mai proaspete: pe balcon iarna sau vara, in frigider.
- Castravetii trebuie sa fie tinuti departe de rosii, in lada de la frigider. Evita sa ii tii in pungi de platic.
- Cartofii stau cel mai bine in pungi de hartie si departe de fructe sau de ceapa.
- Ceapa sta foarte bine intr-o cutie de carton, pe balcon, intr-un loc racoros si la umbra.
- In ceea ce priveste rosiile, aici este o discutie lunga. Rosiile se tin cel mai bine cu coada in jos pentru a nu acumula umezeala in acest loc. Nu se tin in frigider.
- Varza nu se tine niciodata in frigider. Pastreaza-o intr-un loc uscat, cu umbra, fara sa o tii intr-o punga sau in alt recipient.
Este important sa stiti ca nici fructele, dar nici legumele nu se spala decat daca urmeaza sa fie consumate imediat.
Ai grija ca fructele si legumele sa fie pastrate departe unele de altele pentru ca ele sa ramana proaspete pe o perioada cat mai mare de timp.
sursa foto: Pixabay