Cum să păstrezi verdeața ca să nu se ofilească. Trucul la îndemâna tuturor

Cum să păstrezi verdeața ca să nu se ofilească. Există o metodă ingenioasă care te ajută să ții verdeața proaspătă o perioadă mai lungă de timp. Așa vei prepara cele mai gustoase mâncăruri! 


Cum să păstrezi verdeața ca să nu se ofilească

Păstrarea verdețurilor proaspete mai mult timp necesită câteva tehnici simple care le mențin hidratate și protejate de factori care pot duce la ofilire.

Mărarul, pătrunjelul și leușteanul se numără printre alimentele care se deteriorează extrem de ușor. Multe gospodine vor să știe cum se păstrează verdeața, de fapt, ca să nu se ofilească în două zile. Există un truc minune pentru a face asta!

Pentru a păstra verdețurile proaspete și a le menține savoarea și nutrienții cât mai mult timp, depozitarea corespunzătoare joacă un rol crucial.


În cazul în care ai multă verdeață și nu vrei să o arunci dacă se ofilește, specialiștii spun că există o metodă foarte bună pentru a o păstra proaspătă mult timp.

Puteți folosi un prosop de hârtie pentru a înfășura legăturile de verdeață. Ulterior, se pun într-o folie de plastic sau într-o caserolă. În plus, se pot porționa în funcție de cantitatea folosită la următoarea mâncare.

În plus, verdeața se spală bine înainte de a se depozita la frigider. Este foarte important să o porționați individual pentru a-ți fi mai ușor atunci când te apuci de gătit.


În frigider, într-un vas cu apă

Verdețurile se pot ține proaspete și în apă, la rece. Tot ce trebuie să faci este să le tai tulpinile și să îndepărtezi toate frunzele ofilite sau maronii. Acestea se pun într-un pahar sau într-un bol în care se adaugă suficientă apă.

Apa trebuie să acopere mai mult partea de jos, nicidecum frunzele, astfel se vor strica rapid. Recipientul se păstrează la frigider, urmând să se schimbe apa odată la fiecare două zile.

Le puteți băga la congelator

Dacă dorești să păstrezi verdețurile pentru o perioadă mai lungă, poți folosi metoda de congelare. Spală și usucă bine verdețurile, apoi taie-le în bucăți sau lasă-le întregi, în funcție de preferințe. Închide-le ermetic într-un recipient rezistent la congelare sau în pungi de plastic etanșe și pune-le în congelator. Prin această metodă, verdețurile își păstrează mai bine aroma și nutrienții comparativ cu uscarea sau conservarea termică.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI