Cum sa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun – Carnati de casa

0
1548
Carnati de casa

Cum sa prepari cei mai buni carnati pentru Craciun – Carnati de casa

Iata care sunt secretele pentru a prepara cei mai buni carnati de casa. De Craciun, pe mesele romanilor carnatii sunt nelipsiti. Acestia pot fi gatiti in numeroase feluri: fripti pe gratar, la cuptor, afumati, uscati sau gatiti in tigaie. Nelipsiti de pe masa de Craciun, cei mai buni carnati sunt aceea preparati in casa, chiar de voi.


Descopera de ce ingrediente ai nevoie si cum sa pregatesti carnatii ca la carte.

Reteta carnati de casa

Carnatii de casa se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati tot atunci. Daca nu iti plac carnatii din comert sau pur si simplu vrei sa te asiguri ca oferi preparate cat mai naturale celor dragi, te invit sa incerci aceasta reteta.

Ingrediente carnati de casa

Ai nevoie de: 1 kilogram si jumatate de carne de porc (pulpa fara os), 350 de grame de carne grasa sau grasime de porc, fleica de vita, carne de oaie grasa, 140 de grame de usturoi pisat, 90 grame de sare, 20 de grame de piper macinat si 12 grame de cimbru macinat.


Carnea se trece prin masina de tocat, iar mirodeniile si ierburile aromatice se amesteca intre ele, apoi se pun peste carnea tocata.

Intestinele se curata de grasime, daca este cazul, apoi se spala folosind apa si otet pentru a scapa de mirosul neplacut. Urmatorul pas este sa intinzi intestinele si sa sufli prin ele. Aseaza apoi un capat al intestinului pe palnia masinii de tocat si carnea se pune in masina. Apoi, se umple carnatii cu aceasta compozitie.

Care este secretul celor mai buni carnati?

Secretul pentru a prepara cei mai buni carnati traditionali de Craciun este carnea de calitate. Pasta pentru carnati trebuie sa contina cam 25% grasime si restul carne macra, daca folosesti carne de porc. Daca folosesti carne de vita pentru a ii gati, procentul de grasime poate sa ajunga pana la 45%.


 

carnati de casa

sursa foto: Pinterest