Cum sa provoci inflorirea hortensiilor pentru a crea un spectacol colorat

0
6006

Cum sa provoci inflorirea hortensiilor pentru a crea un spectacol colorat

Descopera cum sa provoci inflorirea hortensiilor, flori ce creeaza un adevarat spectacol vizual in curtea casei tale. Hortensiile sunt deosebite, flori ce ofera gospodariei tale o fantezie ce te bucura de fiecare data cand le vezi.


Bogate, mari, impunatoare, hortensiile sunt plante ce se deosebesc atat prin dimensiunea lor, cat si prin eleganta si nuante superbe. Acest arbust isi are originile in Japonia si Asia de Sud-Est, fiind o planta adaptabila, ce s-a raspandit in intreaga lume.

Cum provocam inflorirea hortensiilor

Pentru a crea un adevarat spectacol in curtea casei noastre, iti oferim cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa provoci inflorirea acestui frumos arbust decorativ.

Solul

In primul rand, trebuie sa stii ca hortensia are nevoie de un sol de calitate. Daca este posibil, inainte de a planta hortensia amesteca 3 parti pamant de flori, o parte compost si o parte turba si pune in sol, in locul unde vei planta hortensia. Daca nu, alege sa ii oferi hortensiei fertilizator.


Daca alegi un fertilizator, cel mai bine este sa alegi unul natural. Poti alege coji de fructe, compost sau legume ramase de la prepararea meselor. De asemenea, chiar si cojile de la oua sunt bune pentru a fi folosite pe post de fertilizator.

Tunderea arbustului

Pentru a stimula inflorirea hortensiei este foarte important sa o tunzi. Tunderea se face in cazul hortensiei prin ciupirea varfurilor nou crescute primavara pana la nivelul primilor muguri.

Daca vorbim de plantele mai mature, indeparteaza tulpinile plantelor mai vechi. Ai grija sa nu tai tulpinile de culoare maro toamna, dar nici inflorescentele ofilite. Aceste inflorescente ofilite nu se taie toamna deoarece au rolul de a proteja lastarii fragezi in timpul anotimpului rece.


Cum se ingrijeste hortensia pentru a nu pierde florile acesteia

sursa foto: Pinterest