Cum sa te dezinfectezi corect cand ajungi acasa – Curatare vs dezinfectie

0
7740
casa mereu curata

Cum sa te dezinfectezi corect cand ajungi acasa – Curatare vs dezinfectie

Curatare vs dezinfectie: Iata cum poti sa te dezinfectezi corect atunci cand ajungi acasa pentru a nu introduce in locuinta bacterii si microbi nedoriti.


Tine cont de sfaturile de mai jos si ai grija ca atunci cand ajungi in casa sa nu aduci in incapere virusi si bacterii daunatoare.

Curatare vs dezinfectie

Curatarea casei presupune indepartarea murdariei, indiferent de locuinta sau de incaperea despre care vorbim. Atunci cand facem curatenie, indepartam murdaria, germenii, dar si impuritatile care exista pe suprafete. Curatarea casei se face cu produse pe care le gasim in supermarket. Cu toate acestea, acest procest de curatare indeparteaza, dar nu omoara germenii. De aceea, aici doar limitam riscul de a raspandi infectia, dar nu omoram si germenii.

Dezinfectia presupune folosirea unor substante chimice, substante care ajuta la uciderea germenilor. Aceste produse nu curata suprafetele atat de bine si nu indeparteaza murdaria eficient, dar omoara toi germenii.


In concluzie, in aceasta perioada este foarte bine sa folosim produse chimice care omoara germenii, dar si produse de curatenie. Aceste produse trebuie folosite impreuna pentru a ne proteja cat mai bine.

Cum ne protejam de virusi si cum ne dezinfectam cand intram in casa

Sunteti incurajati sa stergeti mereu suprafetele precum: mese, clante, manere, dar si toate obiectele de uz casnic.

De asemenea, este ideal sa cureti mai des suprafetele pe care le atingi, suprafete precum mese, scaune, manere, intrerupatoare de lumina, telecomanda, dar si telefonul, tastatura si toaleta.


Atunci cand intri in casa, ai grija sa dezinfectezi talpile incaltamintei, dar si hainele si geanta, portofelul si cardul de cumparaturi. De asemenea, nu uita sa dezinfectezi mereu telefonul, dar si sa te speli pe maini si pe fata mai des.

Spalarea cu apa si sapun se face minimum 20 de secunde.

sursa foto: Pinterest