Cum scapam de daunatorii din gradina – Leacuri babesti

0
2126
daunatorii din gradina

Cum scapam de daunatorii din gradina – Leacuri babesti

Pe vremea bunicilor mei nu se auzise inca de insecticide si fungicide, dar asta nu inseamna ca daunatorii din gradina domneau peste plante.


Leacurile babesti impotriva daunatorilor sunt eficiente si reprezinta solutii organice, bio pentru ca plantele noastre sa creasca frumos si sanatos.

Solutii pentru a scapa de insecte

O viespe sau o musca nu este mereu benefica pentru plantele noastre. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti o sticla pe care o umplu cu o solutie dulce, lipicioasa. Mustele nu vor mai putea iesi din cauza peretilor lipiciosi si insectele vor fi atrase de capcana, in loc sa distruga florile sau fructele.

Combaterea paienjenilor

Pentru a scapa de paienjeni, alege sa pui cativa catei de usturoi curatati direct in pamant. Poti face acelasi lucru si pentru a scapa de puricii plantelor care traiesc in seva acestora.

Pozitioneaza-i la o adancime de 1-2 cm.


Combaterea melcilor si limacsilor

Melcii si limacsii din gradina si solarii devoreaza plantele si ne lasa fara roadele pe care le asteptam. Despre combaterea lor am scris mai multe detalii in acest articol! 

daunatorii din gradina

Fereste rosiile de daunatori

Pentru a feri rosiile de daunatori, tot ce trebuie sa faci este sa plantezi alaturi de rosii busuioc in gradina casei tale.

Busuiocul plantat in gradina o sa tina daunatorii departe de rosii si o sa te ajuta sa ai o cultura frumoasa si sanatoasa.


Planteaza straturi de galbenele

Galbenelele sunt recunoscute pentru ca tin departe daunatorii. Planteaza in gradina ta straturi de galbenele si acestea vor tine daunatorii la distanta. In plus, poti folosi galbenelele pentru a prepara ceaiuri sau alifii bune si practice in orice locuinta.

Leacuri pentru a combate acarienii

Acarienii se pot combate cu solutii si tratamente realziate din rubarba, coriandru, sapun sau detergent de vase, dar si solutii cu usturoi si hrean.

sursa foto: Pixabay