Cum scapam de umezeala din casa – Metode accesibile

0
3007

Cum scapam de umezeala din casa – Metode accesibile

Umezeala din casa poate fi un inamic daca nu o tratam ca atare si din timp. De aceea, articolul de astazi este dedicat umezelii si trucurilor utile pentru a scapa de aceasta.


Umezeala este o problema ce apare atat vara, cat si iarna. Senzatia de caldura este mult mai accentuata pe timp de vara din cauza umezelii, iar iarna ai o senzatie foarte neplacuta de frig.

Aceste trucuri te vor ajuta sa scapi de umezeala din casa. Previi aparitia mucegaiului si iti protejezi sanatatea cu ajutorul acestor sfaturi practice.

1. Aeriseste mereu incaperile!

Fiecare incapere trebuie aerisita zilnic, insa in mod special incaperile in care se formeaza aburi. De aceea, este important sa aerisesti baia de fiecare data dupa ce faci dus. Iarna, ai grija ca in baie sa ai constant o sursa de caldura pentru ca aici sa nu se formeze umezeala si vapori.


Vara, daca aerul conditionat nu ajunge pana in baie pentru a aerisi dupa ce faci dus, foloseste un ventilator. Ai grija de sanatatea ta si a celor dragi!

2. Alege plantele de apartament!

Alege si tu plantele care iubesc umezeala! Acestea vor absorbi in mod natural o parte din umezeala si astfel, te vei asigura ca pastrezi o atmosfera placuta si sanatoasa in casa ta.

3. Usuca hainele in aer liber pentru a evita umezeala din casa

Evita sa usuci hainele in casa, indiferent de temperatura de afara. Daca ai un balcon inchis, nu uita sa lasi mereu un geam deschis pentru ca aerul sa intre in casa si sa nu se formeze umezeala in balcon.


4. Foloseste hota atunci cand gatesti

Este important ca atunci cand gatesti sa folosesti mereu hota din bucatarie. Aceasta previne aparitia umezelii si, in plus, nu se va mai face la fel de cald in bucataria ta. Mai mult decat atat, hota curata aerul de mirosuri si poate fi folosita si cand nu folosesti aragazul. Este un electrocasnic extrem de util!