Atunci când speli hainele, încearcă să folosești un program cu viteză mică la mașina de spălat, pentru ca materialul să reziste mai mult timp.
Detergentul folosit reprezintă și el un aspect important. Folosește unul lichid pentru haine delicate și încearcă să eviți înălbitorul sau alte substanțe chimice dure. De preferat ar fi să folosești o plasă de protecție pentru hainele delicate sau să le întorci pe dis atunci când le bagi la mașina de spălat.
În plus, hainele trebuie călcate cu grijă. Nu ar trebui să folosești temperaturi prea mari la fierul de călcat și să apeși cât mai puțin pe țesături.
Depozitează hainele pe dos
Dacă obișnuiești să depozitezi hainele groase pe timp de vară, e recomandat să le întorci pe dos, pentru a nu se scămoșa mai rapid. Astfel, chiar dacă haine se vor freca între ele și se vor scămoșa puțin, acele zone nu vor fi vizibile.
Dacă scamele s-au format deja, trebuie să știi cum să le repari rapid și simplu. Dacă ai un pulover care s-a scămoșat destul de rău, poți folosi un aparat electric pentru îndepărtarea scamelor.
Forfecuța de cuticule
Dacă nu ai un astfel de aparat, poți folosi o forfecuță de cuticule. Atenție, aceasta este recomandată doar pentru suprafețele afectate pe mici dimensiuni.
O altă soluție pentru a scăpa de scame este folosirea unui aparat de ras. Acesta funcționează foarte bine, dar trebuie să ai grijă atunci când tai scamele. Dacă scamele nu sunt foarte mari, le poți îndepărta foarte ușor cu o rolă de scame.