Cum se curata corect un frigider si reguli pentru a-l mentine curat

0
1125
cum se curata corect un frigider

Cum se curata corect un frigider si reguli pentru a-l mentine curat

Din cauza multitudinii de alimente pe care le pastreaza, frigiderul poate avea o multime de bacterii. Invata sa cureti corect frigiderul si afla cum il poti mentine curat cu aceste reguli simple pe care le poti pune si tu in aplicare.


Cat de des trebuie sa curatam un frigider?

In mod normal, un frigider ar trebui curatat in fiecare saptamana, insa nimeni nu tine cont de aceasta regula, asa ca fiecare dintre noi mai prelungeste aceasta saptamana cu cel putin cateva zile.

In primul rand, inainte de a discuta despre cum se curata corect in frigider, trebuie sa va mentionez faptul ca achizitionarea unui frigider sau a unei astfel de combine frigorifice este mai mult decat importanta! Tehnologia avansata pe care o gasim in fiecatre dintre electrocasnicele pe care le avem ne ajuta sa pastram alimentele proaspete pentru o perioada lunga de timp.

De exemplu, un astfel de frigider cu doua usi are tehnologii avansate (precum tehnologia no frost) care ne ajuta sa economisim timp, bani si ne asigura un confort sporit. De aceea, inca de la inceput trebuie sa fim atenti ca produsul pe care il achizitionam sa ne ajute sa economisim timpul si sa fim mai eficienti!


Cum se curata un frigider

Inainte de a-l curata, frigiderul trebuie neaparat sa fie golit si scos din priza! Daca ai un frigider care nu dispune de tehnologia No Frost, acesta trebuie lasat aproximativ cateva ore pentru a se decongela.

Ai grija sa nu folosesti produse de curatenie, detergenti care pot lasa miros in frigiderul vostru. Nu vrem ca alimentele sa miroasa a detergent!

1. Curatam piesele

Scoatem toate rafturile si piesele din frigider si le curatam cu detergent cu pH neutru sau puteti apela la solutii facute acasa cu: zeama de lamaie, bicarbonat de sodiu sau otet. Acestea vor face o treaba excelenta, iar mirosul din frigider va disparea!


cum se curata corect un frigider

2. Curatam interiorul si exteriorul frigiderului

Cu o carpa din bumbac, interiorul frigiderului trebuie curatat cu aceeasi solutie realizata din produse naturale, iar pentru exterior, in functie de materialul frigiderului, puteti apela la solutii de curatat pe care le aveti in casa.

Sfat DIY: Daca frigiderul vostru este din inox si nu puteti scapa de urmele de degete de pe el, va dam un sfat important! Folositi ulei de bebelusi, iar urmele vor fi de domeniul trecutului.

Reguli pentru a pastra frigiderul curat

Zilnic: Daca se intampla sa curga ceva in interiorul frigiderului, acesta trebuie curatat de indata, inainte ca alte alimente sau alte castroane sa se murdareasca. In fiecare seara, verificati frigiderul pentru ca acesta sa nu aiba alimente care s-au stricat sau care urmeaza sa se strice.


Saptamanal: Curatati interiorul si exteriorul frigiderului, dar acordati si o atentie deosebita manerelor.

Lunar: Ai grija de garniturile usilor! Acestea trebuie curatate mereu pentru ca ele sa nu prinda un miros specific sau sa devina lipicioase.

 

sursa foto: theorganisedhousewife.com.au