Cum se curata electrocasnicele din casa – Modalitati ecologice

0
1142

Cum se curata electrocasnicele din casa – Modalitati ecologice

Electrocasnicele din casa ta se murdaresc destul de repede, oricat ai incerca sa le mentii curate. Cel mai adesea electrocasnicele din bucatarie sunt expuse aburilor, microbilor si bacteriilor si trebuie sa ne ocupam mereu de curatarea si intretinerea acestora.


Solutii ecologice pentru curatenia din bucatarie

Poate ca ai auzit si tu ca unele produse din comert contin foarte multe chimicale si nu vrei sa le mai folosesti pentru a curata electrocasnicele din casa. Pe langa faptul ca aceste chimicale nu sunt sanatoase, ele iti pot ataca materialele din care sunt realizate electrocasnicele, le pot pata sau le pot zgaria.

Te ajutam cu o serie de solutii ecologice pentru a curata murdaria, grasimea si pentru a indeparta microbii si bacteriile de pe electrocasnicele tale.

Curatarea ecologica a frigiderului

Goleste frigiderul si curata-l cu o solutie formata din apa, sapun de casa si bicarbonat de sodiu. Atentie, insa! Nu folosi bicarbonatul de sodiu pe zonele din aluminiu.


Pentru a intretine frigiderul fara mirosuri neplacute, pune inauntrul acestuia o farfurie pe care ai pus doua linguri de bicarbonat de sodiu. Acesta va indeparta mirosul neplacut din frigider.

Curatarea ecologica a plitei/aragazului

Petele de pe plita/aragaz se pot curata cu amidon. Acopera petele cu amidon, lasa totul sa actioneze timp de 10 minute, apoi curata cu o carpa moale.

Curatarea ecologica a masinii de spalat rufe

Pune in cuva de la masina de spalat doi litri de otet si trei plicuri de bicarbonat de sodiu. Apoi, pune in recipientul pentru detergent bicarbonat de sodiu si jumatate de litru de otet. Ai grija, aceste doua substante vor forma o spuma.


Porneste masina la un program scurt si apoi lasa usile deschise pentru a se aerisi. Repeta procedura o data pe luna pentru a avea o masina fara calcar, curatata si rezistenta.

Curatarea ecologica a hotei din bucatarie

Hota din bucatarie este expusa murdariei si aburilor plini de grasimi. Curata filtrele in felul umator: scoate-le din hota si lasa-le sa se inmoaie intr-o solutie formata din apa si bicarbonat de sodiu. Nu te teme sa folosesti mai mult bicarbonat de sodiu. Acesta curata microbii si indeparteaza mizeria.

 

Curatarea ecologica a blender-ului

Blender-ul din bucatarie poate fi curatat extrem de usor. Ai nevoie de o solutie realizata din o parte otet si doua parti de apa, solutie pe care o pui direct in blender si lasi aparatul pornit, timp de aproximativ 60 de secunde. Apoi, clateste bine blender-ul si lasa-l sa se aeriseasca.


Curatarea ecologica a cuptorului cu microunde

Un cuptor cu microunde poate fi curatat cu apa si cu lamaie. Storce o lamaie intr-un bol, apoi pune si coaja in bolul respectiv. Peste lamaie toarna 400 ml de apa, apoi pune bolul in cuptorul cu microunde si porneste-l, la temperatura maxima, pentru aproximativ 4 minute. Dupa ce au trecut cele 4 minute, mai lasa asa cuptorul cu microunde inca 5 minute.

Apoi, deschide usa de la cuptor si curata totul cu ajutorul unei carpe curate.