Cum se face intretinerea gradinii pe timp de vara? Sfaturi utile!
O gradina frumoasa, ingrijita este ca un colt de rai pe care ti-l poti amenaja in propria curte. Ingrijirea si intretinerea gradinii este o activitate continua, zilnica. Dar cum intretinem gradina vara? Care sunt activitatile pe care trebuie sa le practicam zilnic?
Plivitul buruienilor din gradina
Buruienile nu au ce cauta intr-o gradina de flori sau de legume. Plivitul buruienilor este o activitate care trebuie exercitata saptamanal, indiferent daca ploua sau nu.
In verile ploioase este recomandat sa pliviti buruienile si florile cat mai des. Pentru a plivi este recomandat sa aveti in curte uneletele potrivite. O gradina frumoasa, sanatoasa si productiva nu trebuie sa aiba buruieni in ea si nici daunatori.
Copilitul si ciupirea legumelor
Copilitul si ciupirea legumelor sunt activitati de intretinere a gradinii de legume. Copilitul este activitatea prin care se vor taia lastarii de la incheieturile ramurilor productive, astfel incat resursele plantei sa fie consumate doar pentru productie.
Ruperea se recomanda la lastarii foarte mici, lastarii mari se taie. Copilitul se recomanda a se face mai ales la rosii pentru a indeparta toate ramurile neproductive. Copilirea mai este recomandata si la cultura de ardei si vinete.
Daca aveti in gradina castraveti este necesar sa ii ciupiti. Ciupirea este operatiunea de rupere a varfului plantei dupa ce s-au format 4 frunze. Rolul ciupirii este de a duce la cresterea a doi lastari productivi, care la randul lor vor fi ciupiti.
Tot vara se recomanda aplicarea tratamentelor fitosanitare. Stropitul este recomandat pentru rosii, ardei, castraveti, dar si alte culturi.
Udarea gradinii in timpul verii
Udarea gradinii este recomandat sa se faca dimineata pe racoare sau seara, dar fara a uda frunzele plantelor, ci doar radacina.
Indiferent ca aveti gradina de legume sau gradina de flori, se recomanda indepartarea partilor ofilite din plante. Sa nu uitati un lucru, vara toate florile infloresc si pentru a inflori trebuie sa nu aiba daunatori sau frunze uscate.
Toate astea sunt sfaturi utile care pot fi aplicate indiferent ca aveti o gradina de flori sau una de legume! Este foarte important ca udarea, aplicarea tratamentului dar si plivitul buruienilor sa se faca la timp si constant!
Aveti grija de gradina voastra si veti avea un colt de rai in propria curte!