Cum se ingrijesc muscatele pe timp de iarna pentru a ramane superbe

0
1950

Cum se ingrijesc muscatele pe timp de iarna pentru a ramane superbe

Muscatele pe timp de iarna au nevoie de ingrijiri deosebite deoarece aceste flori intra intr-o stare de repaus pana primavara urmatoare.


Muscatele sunt flori spectaculoase care infloresc si care iti fac gradina, balconul sau terasa mai frumoase. Aceste flori ofera chiar si cascade de flori, fiind deseori alese pentru frumusetea lor atat in gospodarii, cat si la restaurante sau alte spatii publice.

Invata cum sa ingrijesti muscatele pe timp de iarna pentru ca ele sa ramana aceleasi flori frumoase, sanatoase si spectaculoase.

Ingrijirea muscatelor pe timp de iarna

1. Inainte ca prima bruma sa cada, taiati toti lastarii muscatei la aproximativ 10 cm, chiar daca inca mai au flori.


2. Atunci cand taiati totii lastarii muscatei la aproximativ 10 cm, poti sa cauti si ramurile batrane si sa le tai mai scurt de atat.

3. Inainte de a taia muscata, este important sa speli foarte bine uneltele pe care le folositi.

4. Daca ai muscata la ghiveci, atunci trebuie sa stii ca aceasta se pastreaza intr-o incapere racoroasa. Muscatele din ghivece se pastreaza la temperaturi de minim 1 grad Celsius si de maxim 12 grade Celsius.


5. Apoi, planta nu se va mai uda decat foarte rar. Se mai pune apa in acest timp muscatelor doar pentru a evita ca substratul sa se deshidrateze complet. Ai grija sa pui putina apa, aproximativ 100 de ml de apa pe luna.

Daca ai urmat toti acesti pasi, in primavara urmatoare muscatele de vor recompensa. Starea de repaus a acestor flori este de iarna pana primavara, dupa ce a trecut pericolul brumelor. In acel moment, poti scoate ghivecele cu muscate din nou afara si le poti aranja pe terasa, la ferestre sau in alte spatii in care alegi sa aranjezi florile tale.

Ai grija sa ajuti muscatele ingrijindu-le pentru ca ele sa iti ofere flori frumoase, sanatoase si colorate.