Cum se îngrijește Begonia, această plantă din ghiveci absolut spectaculoasă

Cum se îngrijește Begonia, această plantă din ghiveci absolut spectaculoasă

Begonia este o plantă din ghiveci absolut spectaculoasă, cunoscută pentru frunzișul său atrăgător și florile viu colorate.


Cu îngrijire adecvată, această plantă poate înflori în mod constant și poate aduce o notă de eleganță în orice interior.

1. Lumină

Begonia preferă lumina indirectă, astfel că ar fi bine să o așezi într-un loc unde primește lumină puternică, dar nu expusă direct la soare. Poziționează-o lângă o fereastră cu perdele subțiri sau într-un colț luminos al casei tale.

2. Udare

Begonia necesită o udare moderată. Pământul trebuie să fie udat atunci când stratul de la suprafață este uscat la atingere. Asigură-te că ghiveciul are o drenare bună pentru a evita acumularea excesivă de apă.


3. Umiditate

Begonia apreciază nivelurile ridicate de umiditate. Pentru a recrea un mediu propice, poți pulveriza ușor frunzele cu apă periodic sau poți așeza ghiveciul pe o tavă cu pietre umede.

4. Temperatură

Begonia se dezvoltă cel mai bine în temperaturi constante și moderate, între 18°C și 24°C. Evită expunerea bruscă la temperaturi reci, dar evită și căldura excesivă.

5. Fertilizare

Pentru o creștere sănătoasă și înflorire abundentă, fertilizează Begonia cu un îngrășământ echilibrat diluat, o dată pe lună în sezonul de creștere (primăvara și vara). Încetinește sau încetează fertilizarea în sezonul de iarnă.


6. Îngrijirea frunzișului

Begonia este cunoscută pentru frunzișul său spectaculos. Curăță regulat frunzele de praf pentru a le menține strălucitoare și sănătoase. Poți utiliza o cârpă umedă și moale pentru a șterge delicat frunzele.

7. Înmulțire

Begonia poate fi înmulțită prin butași de frunze sau prin divizarea tufei. Procesul de înmulțire este relativ simplu și poate oferi o modalitate de a obține noi plante sănătoase.

8. Înlocuirea ghiveciului

Begonia are nevoie de un ghiveci potrivit pentru rădăcinile sale. Locuiește ghiveciul plantei o dată la câțiva ani sau atunci când vezi că acesta devine prea mic pentru creșterea sa.


Cu atenție și răbdare, vei putea să te bucuri de frumusețea acestei plante spectaculoase în propria ta casă.

Îngrijirea corectă a plantelor din ghiveci – Idei și sfaturi utile pt toata lumea

Cum crești aceste legume pe care le poți cultiva în ghiveci – Dovlecei și salată

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI