Cum te pregatesti din timp pentru a organiza corect o gradina

0
368

Cum te pregatesti din timp pentru a organiza corect o gradina

Ti-am pregatit un ghid complet care sa te ajute atunci cand vrei sa organizezi o gradina, planificandu-ti din timp toti pasii. Inainte de a alcatui o gradina, fa-ti putin timp pentru a planifica toti pasii. In acest fel, atunci cand te vei apuca de organizarea locului, vei sti ce si unde sa plantezi, astfel incat sa obtii o gradina infloritoare si rodnica.


Am pregatit un ghid care sa te ajute sa te bucuri de o gradina organizata, roditoare, o gradina de care sa te bucuri tot anul.

Schiteaza un plan

Odata ce te-ai familiarizat cu caracteristicile principale ale locului avut la dispozitie, poti sa hotarasti cum vrei sa il folosesti. Cel mai usor este sa pui totul pe hartie.

Masoara cu grija dimensiunea suprafetei si traseaza totul pe o coala de hartie. Nu este nevoie sa fie decent, dar un plan de baza desenat te va ajuta sa iti creezi gradina. Pentru a te orienta mai bine, foloseste si casa, garajul, drumul, magazia, dar si alte structuri existente.


Cu ajutorul unei busole, afla unde este nordul si noteaza-l pe planul tau. Apoi, foloseste creioane colorate pentru a marca zonele umbrite, dar si directia predominanta a vanturilor. De asemenea, deseneaza si partile de gradina care sunt inclinate sau partile care au eroziuni. Orice particularitate trebuie luata in calcul inainte de a incepe plantarea.

Cum sa iti construiesti propria mini-gradina de ierburi aromatice

Experimentarea

Odata ce ai facut planul pe hartie, poti sa faci cateva copii pentru a putea sa experimentezi. Apoi, deseneaza straturile de flori existente sau pune pe foaie unele noi.

Noteaza unde sunt colturi potentiale sau deja existente pentru plantare. In acest mod, vei putea sa planifici mai rapid unde poti sa plantezi legume sau fructe iubitoare de soare si unde le poti planta pe cele care cresc bine si la semiumbra.


Planificarea zonelor

Inainte de a planifica zonele, asigura-te ca ai suficient de mult timp pentru a te ocupa de toata suprafata pe care vrei sa plantezi.

Apoi, asigura-te ca plantarea se face pe suprafete printre care ai loc sa mergi pentru a pune ingrasaminte sau pentru a ingriji plantele.

Poti face cercetari des

Cantareste posibilitatile si priveste spatiul din toate unghiurile. Daca faci schimbari mari, implica-i si pe cei dragi in procesul de planificare. Vorbeste cu alti posesori de gradini pentru a putea vedea cum sa gasesti inspiratie si perspective noi.


Este bine sa te orientezi mereu catre plantarea legumelor si fructelor care sunt mai avantajoase pentru gradina ta. Daca ai un teren insorit si un sol bine drenat, poti lua in calcul crearea unei gradini de plante aromatice.

Secrete din gradina: plantele aromatice care te scapa de insecte

sursa foto: Pinterest