Cum tii sub control tensiunea arteriala cu remedii din plante

0
586

Cum tii sub control tensiunea arteriala cu remedii din plante

Hipertensiunea poate fi tinuta sub control cu ajutorul unor remedii din plante medicinale. Bineinteles ca ai nevoie si de o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume pentru ca aceste remedii sa functioneze. De asemenea, adoptarea unui stil de viata sanatos ce presupune si miscare zilnica este obligatorie.


Remedii din plante pentru hipertensiune

Hipertensiunea care nu este tinuta sub control poate duce la accidente vasculare cerebrale si la alte complicatii pe care nu ni le dorim.

Hipertensiunea apare cand valorile tensiunii arteriale sunt cuprinse intre 140/90 si și 159/99. Tratamentul medicamentos recomandat de medici este si el obligatoriu, insa opteaza si pentru un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si exercitii fizice precum plimbari lungi sau chiar exercitii de fitness.

Musetel si coada calului

Musetelul si coada calului sunt plante medicinale care te ajuta sa tii tensiunea arteriala sub control. Musetelul este cunoscut in intreaga lume pentru proprietatile sale calmante.


Prepara un ceai din musetel si coada calului si alege sa bei cel putin 2 cani de astfel de ceai pe zi.

Atentie! Ceaiul din coada calului are efecte diuretice.

Rodia

Rodia are o multime de vitamine, este delicioasa, dar este ideala si pentru ca ajuta la mentinerea sub control a tensiunii arteriale.


Sucul acestui fruct ajuta la mentinerea sub control

Foi de dafin

Foile de dafin sunt un alt aliat care te ajuta sa mentii tensiunea arteriala sub control. Poti prepara un ceai de dafin cu frunze de dafin si apa clocotita. Daca nu iti place gustul, adauga si o lingurita de miere de albine.

Foile de dafin sunt bogate in potasiu si magneziu, iar aceste doua minerale sunt esentiale in mentinerea unei tensiuni arteriale potrivite si sanatoase.


Frunzele de maslin

De asemenea, frunzele de maslin sunt excelente si de ajutor atunci cand vine vorba de mentinerea tensiunii arteriale sub control.