Cum transformam o coala de hartie intr-un Mos Craciun in miniatura – Idei creative

0
2023

Cum transformam o coala de hartie intr-un Mos Craciun in miniatura – Idei creative

Desi pare mai mult o activitate pentru copii mici, poate ca nu ar fi rau, ca si noi cei mari, sa invatam sa confectionam, din hartie, figurine in ton cu sarbatorile de iarna. Si ce alt personaj mai indragit poate fi confectionat dupa tehnica origami, decat Mos Craciun. Urmarim asadar, prin intermediul acestor idei creative, cum ne jucam cu o coala de hartie rosie, transformand-o in cele din urma intr-un Mos Craciun in miniatura.


Fara a ne da drept niste cunoscatori ai acestei tehnici, va spunem totusi cateva cuvinte despre ea. Cei ce parcurg aceste randuri, cu siguranta au auzit macar odata cuvantul origami. Este un cuvant japonez, si este format din oru, care inseamna a indoi sau a impaturi si kami, cu sensul de hartie. Cu alte cuvinte, hartie indoita sau impaturita, si este o forma de arta, legata fiind de imaginatia celui care pliaza hartia in diverse figurine, unele din ele simple, asa cum sunt si cele de astazi.

Inainte de a trece efectiv la aceste idei creative pe care vi le-am pregatit, trebuie sa va mai spunem ca in viata de zi cu zi, obiectele confectionate dupa tehnica origami, nu au doar valoare estetica, ci si una utila, multe din accesoriile pe care noi doamnele le purtam, gen brose sau podoabe pentru par, fiind inspirate si realizate dupa aceasta arta.

Cam atat cu scurta noastra descriere a acestei tehnici, migaloase de altfel, si care tine pana la urma de modul cum fiecare isi imagineaza lucrurile, va propunem sa invatati si voi din tutorialele de astazi cum se impatureste o coala de hartie (singurul accesoriu de care veti avea nevoie) sub forma de Mos Craciun.


Speram sa va placa ideile de astazi! Priviti!

idei creative

idei creative

idei creative

idei creative

sursa foto