Cumpararea si plantarea copacilor – Trucuri si sfaturi extrem de utile

0
314

Cumpararea si plantarea copacilor – Trucuri si sfaturi extrem de utile

Despre plantarea copacilor, cumpararea lor si trucuri utile pentru a te ocupa de cresterea unei astfel de plante mari. Cand cumperi o planta care traieste mult, asa cum este si copacul, este important sa ai la dispozitie o pepiniera cu reputatie. De asemenea, poti alege si o sera unde poti cere sfaturi de la un expert care sa stie zona unde locuiesti si care te poate ajuta sa alegi cel mai bun specimen.


Avantajul alegerii unei pepiniere este ca acestea iti vor inlocui copacul daca acesta moare intr-un an sau doi de la plantare. Cauta un sistem de ramuri bine echilibrat si un sistem radacinoasa fibros puternic.

Plantarea unui copac in ghiveci

Pentru a alege sa cresti mai intai un copac in ghiveci, ai nevoie de un astfel de recipient mare la baza caruia sa pui pietricele pentru a asigura o buna drenare. Pune si compost pe baza de sol cu materie organica. Apoi, pune copacelul si adauga restul solului. Preseaza in jurul radacinii.

Solul trebuie sa fie cu 2,5 cm mai jos de marginea ghiveciului. Apoi uda bine. Daca prin udare, solul din jurul radacinilor de spalat, adauga mai mult.


Pentru ca impactul sa fie maxim intr-un spatiu mic, planteaza un conifer pitic in ghiveci. Interactiunea vizuala ghiveci – planta este importanta, asa ca aseaza coniferul in diferite ghivece, pentru a iti da seama care arata mai bine. Asigura-te ca vei alege un copac care creste incet si fii pregatit sa-l amplasezi in alt ghiveci, inainte sa creasca prea mare.

S-ar putea sa nu poti plantat copacul imediat. Copacii crescuti in ghivece pot fi tinuti in ele si udati, dar plantele cu radacina trebuie ingrijite. Este important sa alegi plantarea la timp si pe vreme potrivita. Atunci cand este vreme ploioasa este de preferat sa nu lucrezi cu sol argilos. Cu cat ingrijesti mai bine solul in care urmeaza sa plantezi copacul, cu atat va creste planta mai bine.

Idei creative si folositoare de a refolosi spatiul din jurul copacilor

sursa foto: Pinterest