Curatarea corecta a biberonului – Sfaturi utile si trucuri

0
126

Curatarea corecta a biberonului – Sfaturi utile si trucuri

Curatarea corecta a biberonului poate inlatura sursa bacteriilor, asigurandu-te astfel ca vei avea un bebelus sanatos, a carui imunitate nu este afectata inca de mic.


Sa ii cureti biberonul corect celui mic este extrem de important. Imunitatea bebelusilor este fragila, asa ca este un pas important igienizarea si dezinfectarea corecta a biberonului. Chiar si cand ii gatesti, te sfatuim sa alegi astfel de boluri sticla, dar si sa ai  vase speciale pentru ei. De exemplu, aceste termosuri bebelusi sunt ideale pentru a le tine apa, laptele, dar si pentru alte alimente.

Exista mai multe tehnici de curatare a biberonului, tehnici pe care le cunoastem inca din copilaria noastra. Ceea ce este important de retinut insa, este faptul ca biberonul celui mic trebuie curatat de indata ce acesta a mancat. In acest mod, te vei asigura ca indepartezi resturile de mancare si eviti multiplicarea microorganismelor. Este important sa actionezi cat mai rapid.

Cum se curata corect biberonul bebelusului

Sterilizarea

Exista multe discutii referitoare la sterilizare si la faptul ca aceasta poate fi sau poate nu este necesara. Este foarte important ca sterilizarea sa fie facuta inainte ca biberonul sa fie folosit pentru prima data.


Curatarea in cuptorul cu microunde

O metoda populara si folosita cu drag de catre mamici este sterilizarea in cuptorul cu microunde a biberonului celui mic. Ai nevoie de un sterilizator special pentru cuptorul cu microunde. Ai grija ca toate produsele puse in acest sterilizator sa nu aiba semnul cu PA, semn care arata ca produsele pot fi deteriorate la cuptorul cu microunde.

Fierberea

O alta metoda de curatare a biberonului este fierberea. Exista biberoane care pot fi sterilizate prin fierbere. Aceasta metoda este folosita deoarece este una dintre cele mai accesibile. Nu trebuie decat sa ai grija sa achizitionezi un biberon ce poate fi sterilizat in acest fel.

Este o metoda sigura, dar si usor de pus in aplicare.


Curatarea cu detergent si apa

Multe mamici se intreaba daca metoda de spalare si sterilizare a biberonului cu detergent si apa. Aceasta metoda nu este una complet gresita. Odata ce bebelusul a terminat de mancat, este important sa cureti cat mai repede biberonul. In acest fel, vei putea sa indepartezi orice urma si orice microorganism ce s-ar putea forma.

Dupa ce ai terminat de spalat cu detergent de vase si o perie speciala si moale, lasa totul sa se usuce la aer.

Sfat important

Sterilizarea biberonului se face pana bebelusul implineste varsta de 1 an de zile. Abia de la varsta de 1 an de zile bebelusul incepe sa isi formeze proprii anticorpi. Pana la varsta de 1 an de zile, este important sa sterilizezi constant biberonul pentru a il proteja.


sursa foto: Pinterest