Curti foarte mici cu spatiu pentru plantarea legumelor incorporat

0
382

Curti foarte mici cu spatiu pentru plantarea legumelor incorporat

Ai o curte micuta, insa vrei sa amenajezi aici un spatiu pentru plantarea legumelor si fructelor? Te ajutam cu idei geniale pentru spatiile mici. Atunci cand locuim la curte, este pacat sa nu folosim acest spatiu pentru a cultiva legume. Consumarea legumelor din propria cultura nu doar ca ne ofera satisfactie, insa gustul lor este incomparabil.


Daca esti organizat si alegi sa aplici cateva tehnici simple de organizare a spatiului, vei reusi sa te bucuri de legume prospete din propria gradina. Indiferent de cat de micut este acest spatiu, te invitam sa te inspiri din galeria foto de mai jos pentru a il amenaja.

Gradina de legume pe pat ridicat

Despre gradinile de legume pe paturi ridicate stim ca sunt o alegere excelenta. In acest fel, chiar daca ai in curtea casei tale beton sau ciment, poti amenaja o astfel de gradina folosind un suport din lemn.

Legume pe paturi ridicate – Recolta mai bogata, mai sanatoasa, mai roditoare

Tehnici de optimizare a unui spatiu micut – Gradina verticala

Plantele aromatice precum rozmarin, oregano, menta, busuioc, dar si altele pot fi crescute in ghiveci. Aceste ghivece amenajate intr-o gradina verticala nu ocupa mult spatiu. Daca locuiesti la curte, amenajeaza gradinile verticala chiar pe peretele casei tale.


Chiar si cei ce locuiesc la bloc se pot bucura de astfel de spatii amenajate in balconul apartamentului.

Plantarea alaturata a legumelor

O alta tehnica importanta care te ajuta sa economisesti spatiul este sa plantezi legumele alaturat. Pentru acest lucru, tot ce trebuie sa faci este sa studiezi ce legume cresc bine si ce legume nu cresc bine unele langa altele.

Ti-am pregatit un articol detaliat pentru a planta legumele unele langa altele. In acest fel, vei economisi o multime de spatiu.


Legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele

sursa foto: Pinterest