Murăturile în oțet sau în saramură sunt preferate de mulți români, însă multe gospodine nu știu de ce e musai să adauge mere și hrean în murături. Cei mai pricepuți bucătari adaugă pe lângă usturoi și câteva bucăți de hrean sau mere. Care este motivul, aflați în materialul de mai jos!
De ce e musai să adaugi mere și hrean în murături
Murăturile sunt bogate în antioxidanți și minerale, iar acum este perioada ideală în care gospodinele le pun pentru cămara de iarnă. Specialiștii susțin că este mai bine ca murăturile să fie puse în saramură, și nu în oțet.
Și zeama de la murături este foarte bună, dar nu se recomandă să fie adăugate prea multe ingrediente sau alte condimente, ci doar usturoi, hrean, cimbru uscat, rădăcină de țelină și câteva mere ori gutui.
Rămân crocante toată iarna
Experții susțin că hreanul nu trebuie să lipsească atunci când sunt puse murăturile în oțet sau în saramură. Ajută murăturile să nu se înmoaie, să rămână tari și crocante. În plus, murăturile nu vor face nici floare.
Ideal este să adaugi la murături și câteva felii de mere sau de gutui ori să pui merele sau gutuile întregi. Feliile de măr sau de gutui oferă murăturilor o notă dulceagă și scade și aciditatea. Merele și gutuile mai au și rolul de a menține murăturile crocante și să nu se înmoaie toată iarna.
Sursa foto: freepik