De ce este bine sa cultivam plantele aromate in gradini sub forma de spirala – Idei practice

De ce este bine sa cultivam plantele aromate in gradini sub forma de spirala – Idei practice

De ce este bine sa cultivam plantele aromate in gradini sub forma de spirala? Am cautat si noi raspunsul si am gasit o multime motive si idei practice de a le cultiva nu oricum, ci pe mai multe etaje. Dar nu vi le dezvaluim acum, ci putin mai tarziu deoarece vrem sa va descriem mai intai cum se amenajeaza un astfel de spatiu.


In afara de a avea plante aromate in stare proaspata pe toata perioada anotimpului calduros, gradina sub forma de spirala mai ofera un avantaj. Acela ca se poate economisi o multime de spatiu in curte. Asta pe de o parte. Pe de alta parte pentru a amenaja un astfel de loc sunt necesare materiale uzuale, gen pietre de rau sau caramizi rosii. Indicat ar fi sa se foloseasca si un amestec din ciment si apa pentru a zidi caramizile intre ele, rezultand in felul acesta o constructie solida.

O astfel de constructie poate avea, in functie de spatiul disponibil, un diametru cuprins intre 2 si 3 metri si o inaltime de aproximativ 1,2 m in centru.

Raspunzand la intrebarea de la inceputul comentariului nostru, trebuie sa va spunem ca anumite specii de plante aromate, dar si o parte din zarzavaturi, adora soarele iar altele prefera umiditatea. De aceea unele se cultiva la baza gradinii iar altele in varful ei. Impartita in trei zone distincte, baza spiralei este ideala pentru a planta telina pentru frunze, ceapa sau patrunjel, partea de mijloc este ideala pentru plante medicinale precum galbenele, musetel dar si busuioc, iar varful spiralei este o zona propice pentru cimbru, rozmarin sau tarhon.


In concluzie o astfel de gradina este pentru a crea un microclimat propice dezvoltarii plantelor aromate, plante cu care dam savoare bucatelor noastre. Priviti!

idei practice idei practice idei practice idei practice idei practice

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI