De ce ne afecteaza sanatatea umiditatea din baie si cum aerisesti spatiul

0
1448
problema aerisirii bailor

De ce ne afecteaza sanatatea umiditatea din baie si cum aerisesti spatiul

Majoritatea persoanelor care stau la bloc si nu numai s-au confruntat cu problema aerisirii baii. Aceasta camera din casa noastra acumuleaza foarte multa umiditate si se poate forma aici igrasie si mucegai.


Persoanele care au fereastra in baie si o pot deschide mereu pentru a aerisi sunt norocoase. De aceea, daca iti construiesti o casa, ai grija ca baia sau baile din casa ta sa aiba cel putin o fereastra micuta pentru a putea aerisi mereu si pentru a scapa de aceasta problema a formarii mucegaiului si igrasiei.

Ce pot face persoanele care locuiesc la bloc si nu au fereastra in baie?

Izolarea incaperii

Una dintre solutiile la care trebuie sa apelezi pentru a te asigura ca incaperea este protejata este izolarea incaperii. Alege sa protejezi termic peretii si tavanul cu placi din ceramica pentru a preveni formarea igrasiei si a mucegaiului.


Opteaza pentru un ventilator

Blocurile care au fost construite inainte de anii 2000, in general, nu au ferestre in baie. Acestea au, in cel mai bun caz, o coloana de aerisire care este foarte practica, desi nu pare.

Daca ai o astfel de coloana de aerisire, monteaza un ventilator in baie. Acesta este extrem de practic si ajuta la aerisirea mai rapida a incaperii tale.

Opteaza pentru un dezumidificator

Exista persoane care nu au nici acea coloana de aerisire din cauza faptului ca nu exista in bloc sau aceste guri de aerisire au fost zidite. Cel mai bine este sa se destupe gaura de aerisire, insa daca nu vrei sa apelezi la o astfel de solutie pentru ca acest lucru inseamna sa spargi peretele din baia ta, poti apela la un astfel de dezumidificator casnic. Acestea te scapa de problema mucegaiului si exista si dezumidificatoare care au incorporat un purificator de aer sau il poti achizitiona separat, in functie de nevoile tale.


Alte trucuri la care sa optezi pentru a evita umezeala din baie

In fiecare zi, mai poti aplica si alte cateva trucuri pentru a evita ca umezeala si mucegaiul sa se formeze in baie.

Atunci cand poti, incearca sa faci baie sau dus cu usa deschisa pentru ca incaperea sa se aeriseasca mai repede. De asemenea, aeriseste mereu masina de spalat rufe din baie pentru ca aceasta poate sa acumuleze multa umezeala, umezeala care duce la aparitia mucegaiului, dar si la defectarea masinii.

Un alt sfat eficient pe care il poti aplica este sa lasi lumina aprinsa pana se aeriseste complet baia, dupa ce ai facut dus. Mucegaiul se formeaza in conditii de umezeala, intuneric si frig, iar daca lasi lumina aprinsa vei descuraja aparitia fungilor.


Cum ne afecteaza umezeala si mucegaiul?

Exista mucegaiuri care se dezvolta in locuinte si afecteaza sistemul nervos, provoaca alergii, dar afecteaza si sistemul respirator, si iti dau dureri de cap si chiar depresie.

Prezenta acestor spori de mucegai in casa cauzeaza o multime de probleme de sanatate, cele mai intalnite fiind reactiile alergice si iritatiile.

Ai grija sa mentii casa fara umezeala pentru a te mentine sanatos pe tine si pe cei dragi tie.