De ce sa alegi un umidificator pentru camera copilului

0
569
umidificator pentru camera copilului

De ce sa alegi un umidificator pentru camera copilului

Fie ca ne aflam in plin sezon rece sau nu, principala grija a parintilor este sa ii fereasca pe cei mici de gripa, raceala, laringite, bronsite sau pneumonii.


Cum sa il protejezi pe cel mic de virusi

In primul rand, cel mai important lucru este sa ai grija ca cel mic doarme si se odihneste intr-un loc ferit de bacterii si de microbi.

Un lucru pe care toata lumea il cunoaste este faptul ca virusii se dezvolta foarte bine intr-un mediu uscat, iar acest lucru duce la infectii respiratorii pentru cei mici, dar si pentru adulti.

Copiii cu varsta de pana in 3 ani nu au o imunitate puternica, asa ca datoria noastra este de a ii proteja si de a ii ajuta sa treaca peste sezonul rece cu bine. Alegerea unui astfel de umidifcator pentru camera celui mic este unul dintre factorii importanti care ii ajuta sa nu se imbolnaveasca.


Un umidificator mentine o valoare optima a umiditatii in incapere prin intermediul unui sistem de vapori care nu produce mucegai sau condens in camera.

Ce tip de umdificator sa alegem

Umidificatoarele sunt de doua tipuri: umidificatoare cu abur cald sau cu abur rece.

Umidificatorul cu abur rece transforma aerul uscat din camera intr-un aer proaspat si usor de respirat, in timp ce umidificatorul cu abur cald are o functie in plus care ajuta la eliminarea bacteriilor din aer. Cum? Ei bine, apa fierbe inainte de vaporizare, iar acest lucru elimina bacteriile.


Pentru zilele caniculare de vara, poti opta si pentru un astfel de ventilator de camera pentru incaperea in care doarme copilul deoarece un aer conditionat este mult prea periculos pentru cel mic.

Nivelul de zgomot

Alege umidificatoarele ultrasonice, mai ales daca optezi pentru a il instala in camera copilului.

Directia de pulverizare a aburului

Aparatul trebuie sa pulverizeze aburul in afara razei de actiune a celui mic. De asemenea, ai grija sa pozitionezi aparatul cat mai departe de o sursa de caldura.


Tine cont de suprafata totala

Nu alege un aparat care are o capacitate foarte mare deoarece exista riscul de a creste prea mult umiditatea in incapere, lucru ce poate duce la aparitia condensului si a mucegaiului. Tine cont de suprafata totala a camerei si foloseste un higrometru pentru a alege aparatul care iti asigura necesarul suplimentar de umiditate.

Avantajele unui umidificator in orice incapere

1. Un umidificator creste exponential calitatea somnului, dar si a vietii.

2. Un umidificator te ajtua sa raresti aparitia riscului de imbolnavire.

3. Vei observa un comfort imbunatatit.

4. Umidificatoarele sunt utile atat pentru locuinte, dar si pentru birouri si gradinite.

 

Un umidificator este necesar in camera celui mic si il ajuta sa fie mereu ferit de bacterii si de virusi!