De ce sa cumperi o locuinta intr-un ansamblu rezidential nou din Bucuresti? La ce ar trebui sa fii atent? 

0
118

De ce sa cumperi o locuinta intr-un ansamblu rezidential nou din Bucuresti? La ce ar trebui sa fii atent? 

Ansamblurile rezidentiale sunt tot mai populare in randul oamenilor, care au descoperit numeroasele beneficii de care se pot bucura daca locuiesc intr-un astfel de spatiu. Drept urmare si cererea pentru locuinte de acest gen este mai mare. 


In general, cei care aleg astfel de locuinte sunt tineri si familii cu copii, pentru care facilitatile pe care le pune la dispozitie un ansamblu rezidential sunt foarte importante, facandu-le chiar viata mai usoara. O alta categorie care mai este interesata de astfel de locuinte este reprezentata de cei care doresc sa investeasca sume pe care le detin astfel incat sa poata genera profit. 

Care sunt motivele pentru care se merita sa se investeasca intr-o locuinta noua din Bucuresti? 

Unul dintre principalele motive pentru care oameni aleg sa investeasca intr-o locuinta dintr-un ansamblu rezidential este confortul propriu, mai ales ca de obicei este aleasa o locuinta care se afla in apropierea locului de munca sau a unitatii scolare la care merge copilul ori a statiilor pentru transportul in comun, astfel incat sa se reduca pe cat posibil timpul petrecut in trafic. 


In plus, locuintele din ansamblurile rezidentiale sunt noi si moderne, cu finisaje de calitate, ceea ce le ofera un plus de confort locatarilor, dar si un alt motiv pentru care le aleg pe acestea in detrimentul apartamentelor vechi, situate in zonele centrale ale orasului. 

In schimb, cei care cauta garsoniere de vanzare in Bucuresti, fara intentia de a se muta in Capitala, au in plan obtinerea unui profit de pe urma acestora, deoarece reprezinta o investitie profitabila, care poate fi amortizata usor, prin inchiriere. Astfel ca si acesta se poate dovedi un motiv important pentru care sa se investeasca in locuintele dintr-un complex rezidential nou, mai ales ca acestea sunt foarte cautate. 

La ce aspecte ar trebui sa se acorde atentie cand se investeste intr-o locuinta dintr-un ansamblu rezidential? 


Cum piata imobiliara, in special in ceea ce priveste construirea de noi ansambluri rezidentiale, a luat amploare in ultimii ani, cumparatorii ar trebui sa verifice cu mare atentie o serie de aspecte legate de proiect si de construirea acestuia, pentru a avea siguranta ca va primi calitatea promisa. 

Drept urmare, ar trebui sa se inceapa cu verificarea istoricului dezvoltatorului, deoarece este bine cunoscut ca multi oameni au fost inselati de asa-zisi dezvoltatori imobiliari. De asemenea, trebuie sa se verifice cateva informatii legate de proiect, cum ar fi autorizatia de constructie, certificatul de urbanism si cartea tehnica a imobilului. 

Alte aspecte care nu ar trebui pierdute din vedere sunt termenul de finalizare al proiectului – daca acesta nu este inca finalizat – materialele folosite si facilitatile oferite, zona in care este amplasat complexul rezidential si chiar orientarea locuintei. Clauzele din contractul de vanzare-cumparare sunt esentiale, atat pentru vanzator, cat mai ales pentru cumparator, care trebuie sa stie si despre garantia lucrarii si ce acopera aceasta. 


In acest mod, cumparatorii unei locuinte dintr-un ansamblu rezidential nou se vor putea bucura de investitia facuta, indiferent ca este vorba despre spatiul in care vor locui sau pe care il vor inchiria.

Poti gasi mai multe optiuni de apartamente in ansambluri rezidentiale moderne pe www.sudrezidential.ro