De ce să mănânci afine – Beneficii dovedite ale acestor superfructe

0
177

De ce să mănânci afine – Beneficii dovedite ale acestor superfructe

Consumul de afine aduce plusvaloare micului dejun, aceste fructe fiind extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C, dar au și multe alte beneficii dovedite pentru sănătate.


Afinele sunt foarte gustoase și pot fi introduse destul de ușor în micul tău dejun. Fie că alegi să faci cu ele clătite delicioase sau ovăz cu fructe, afinele pot fi integrate ușor într-o mulțime de preparate. Ele sunt gustoase, au o mulțime de vitamine, sunt bogate în antioxidanți și previn îmbătrânirea prematură.

Vitaminele și mineralele pe care afinele conțin

Afinele conțin multe vitamine în cantități mari. În ele găsești vitamina A, vitamina C, vitamina E, dar și vitamina B6.

De asemenea, fructe sunt bogate în calciu, potasiu, sodiu, dar și magneziu. Este important de reținut faptul că afinele sunt populare pentru că sunt bogate în antioxidanți. Aceste substanțe fac din afine fructe cu o mare valoare pentru sănătatea noastră.


Ajută la protejarea sistemului cardiovascular

Persoanele care vor să-și protejeze sistemul cardiovascular trebuie să consume afine aproape zilnic. Ele reduc colesterolul rău și ajută la menținerea sănătății inimii. Aceste fructe au și capacitatea de a regla tensiunea arterială.

Mai mult decât atât, dacă sunt consumate regulat, afinele te ajută să previi diabetul. De asemenea, ele au și o capacitate de a transforma antioxidanții în aliați ai sistemului imunitar. În acest fel, vei putea să lupți și mult mai ușor cu răcelile, virozele, dar și multe alte boli de natură virală.

Îmbunătățesc memoria

Fructele mici și gustoase te ajută să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare, dar și memoria. Ele au un conținut mare de flavonoide care ajută la scăderea riscului de dezvoltare a tulburărilor neurologice, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer.


Susțin pierderea kilogramelor în plus

Au un conținut mic de zahăr, pot fi puse într-o mulțime de deserturi sănătoase, însă aceste fructe conțin și multe fibre. Consumate aproape în fiecare dimineață, afinele favorizează digestia și te ajută să scapi mai ușor de grăsime din zona abdominală.

Mențin frumusețea pielii

Afinele sunt excelente pentru pielea noastră. Ele au un conținut mare de antioxidanți, dar și vitamina C și aminoacizi care ajută la stimularea producției naturale de colagen. Acest lucru ne ajută să avem o piele mai elastică, mai luminoasă și mai frumoasă.

Consumul de afine

Pe lângă toate beneficiile pe care le au asupra sănătății, afinele pot fi consumate sub formă de pudră, în forma lor naturală, în multe deserturi gustoase, dar și sub formă de ceai.


Sunt versatile și pot fi incluse în dieta noastră zilnică într-o mulțime de moduri diferite.

Ce beneficii are ciocolata neagra si de ce sa o introduci in dieta ta

Plantarea si intretinerea culturii de zmeura

Socul si beneficiile uimitoare ale acestuia + Utilizari culinare

sursa foto: Pinterest