De ce sfaturi trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o casa

0
930
achizitionarea unei case

De ce sfaturi trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o casa

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le ia o persoana sau o familie pe parcursul vietii este aceea de a achiztiona o casa. De aceea, aceasta decizie importanta trebuie luata numai dupa ce te-ai documentat despre toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgi inainte de a lua hotararea finala.


Afla de ce sfaturi trebuie sa tii cont pentru ca acest pas important sa fie unul calculat.

1. Fii atent la finisajele casei

Cu cat finisajele sunt mai frumoase, mai calitative si decoratiunile pe placul vostru, cu atat va trebuie sa investiti cat mai putini bani dupa ce achizitionati aceasta casa.

De asemenea, tineti cont daca acea casa are nevoie si de reparatii sau alte lucrari in plus.


2. Distanta fata de scoala si gradinita

Daca aveti copii sau daca planuiti sa aveti copii in viitorul apropiat, atunci distanta fata de scoala si fata de gradinita este foarte importanta si va poate salva o multime de timp.

3. Distanta fata de locul de munca

Bineinteles, distanta fata de locul vostru de munca este la fel de importanta. Costul cu deplasarea nu trebuie sa fie unul prea mare, dar nici timpul petrecut pe drum nu trebuie sa fie o povara mult prea grea. Ganditi-va foarte bine daca merita efortul sa va mutati mai departe de oras!

4. Rata dobanzii

Daca vrei sa apelezi la un credit pentru prima casa sau la astfel de credite ipotecare de la BCR, un rol foarte important il are rata dobanzii. Este cel mai dificil de controlat element, dar si cel mai important atunci cand vine vorba de un credit.


5. Ia in calcul economisirea

Daca esti dispus sa mai astepti o vreme pentru a achizitiona o casa, ia in considerare aceasta optiune, aceea de a apela o economisire. Cu depozitele la termen poti economisi banii pentru a iti achizitiona casa mult dorita.

Gasesti aici mai multe detalii despre depozitele la termen, dobanzi bancare si alte informatii folositoare.

6. Durata creditului

Stiu ca toata lumea alege durata maxima a creditului, si anume cea de 30 de ani. Cu toate acestea, daca alegi o durata mai mica cu 5 ani, poti sa ramai cu o suma de aproape 10.000 de euro in buzunar. Chiar daca rata pentru o perioada de 25 de ani este mai mare, iti sugerez sa faci cateva calcule pentru a vedea daca merita efortul!


7. Vecinatati

Pretul unei proprietati depinde de locul in care este situata, in mod sigur. O casa in periferie te va face sa ajungi mai greu in oras, pe cand o casa in oras este mult mai scumpa. Ia in calcul toti factorii inainte de a lua decizia definitiva.

8. Costurile pentru a asigura locuinta

O asigurare facultativa costa intre 0,1-0,4% din valoarea locuintei. Trebuie luate in calcul si aceste aspecte inainte de a te hotari sa achizitionezi o locuinta.

9. Pretul pe metru patrat

Atunci cand te hotarasti sa achizitionezi o locuinta, te sfatuim sa calculezi pretul pe metru patrat. Acest indicator iti arata valoarea reala si iti permite sa compari preturile.