De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o centrala termica

0
74

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o centrala termica

O investitie importanta pe care o facem pentru casa noastra este atunci cand decidem sa achizitionam o centrala termica. Sfaturile din urmatorul articol va vor ajuta atunci cand veti dori sa achizitionati o astfel de centrala termica. Haideti sa vedem impreuna de ce trebuie sa tinem cont, dar si care sunt informatiile de care avem neaparat nevoie.


De cele mai multe ori, atunci cand cautam informatii pe internet suntem coplesiti de multitudinea acestora. Prea multe detalii tehnice sau prea multe lucruri de care probabil nici nu am auzit, lucruri pe care nu le putem intelege. Pentru a face o alegere simpla, trebuie sa tinem cont si de parerile specialistului, dar si sa incercam sa ne axam doar pe detaliile tehnice care ne intereseaza in mod special.

Atunci cand ne hotaram sa achizitionam o centrala termica trebuie sa tinem cont de:

  • puterea termica;
  • tipul combustibilului folosit;
  • modalitatea de evacuare a gazelor de ardere;

Puterea termica

Atunci cand alegem centrala, trebuie sa tinem cont de puterea termica a acesteia. Daca nu reusiti sa gasiti o centrala care sa corespunda cerintelor, mereu este bine sa achizitionati o centrala superioara acesteia. Pentru mai multe detalii, va invitam sa aruncati o privire AICI. In acest link vei gasi centrala de care ai nevoie, in functie de dimensiunile casei pe care vrei sa o incalzesti sau caruia vrei sa ii oferi apa calda. O multime de pachete special create pentru tine te vor ajuta sa iei decizia potrivita.


Tipul combustibilului folosit

Aceasta alegere se face in functie de posibilitatile pe care le avem in zona in care locuim. Combustibilul poate fi: gaz metan, gaz petrolier lichefiat GPL, combustibil lichid, combustibil solid (lemne, carbune) sau electricitatea. In functie de zona in care locuiti, veti face alegerea potrivita in ceea ce priveste tipul combustibilului folosit.

Daca locuiti la curte, va sfatuim sa va ganditi si la cheltuieli. De ce este bine sa folosim combustibil solid? Acesta este ieftin (lemne, carbune) si mult mai practic, daca puteti sa folositi aceste surse de combustibil intr-un mod simplu, fara batai de cap. Aceasta nu este o solutie potrivita pentru cei care locuiesc la bloc.

 

Modalitatea de evacuare a gazelor de ardere

Daca locuiti la apartament este obligatoriu sa folositi centrala termica care are un tiraj fortat, nu un tiraj natural. Daca centrala foloseste un tiraj fortat, aceasta nu va depinde de un cos de evacuare deoarece gazele de ardere vor iesi printr-o tubulatura concentrica orizontala.