Depozitarea eficienta a ingredientelor si alimentelor in bucatarie – Trucuri utile

0
506
depozitarea

Depozitarea eficienta a ingredientelor si alimentelor in bucatarie – Trucuri utile

Cand vine vorba de depozitarea eficienta a alimentelor si ingredientelor, avem nevoie de inspiratie si de trucuri si sfaturi utile. Le gasesti pe toate in acest articol si poti sa te bucuri apoi de o bucatarie organizata.


Cand vorbim de organizarea lucrurilor in bucatarie, discutam nu numai despre un aspect mai placut al ingredientelor, ustensilelor si altor lucruri, dar si despre eficientizarea lucrului. Este important ca atunci cand gatesti sa ai ingredientele la-ndemana. Mai mult decat atat, daca esti genul de persoana care incearca lucruri noi in bucatarie, conteaza si cum ai organizat aceste lucruri.

Alege sa pui ingredientele la vedere

Pentru a putea fi inspirat, condimentele trebuie puse la vedere, astfel incat sa le poti observa pe toate, in acelasi timp. Creand mai multe linii si punand ingredientele unele in spatele celorlalte nu vei face decat sa uiti de unele dintre ele. Te sfatuim sa alegi un raft pe care sa pozitionezi ingredientele in borcane similare. Scrie pe ele ce sunt si, eventual, le poti sorta in functie de zone: ingrediente mexicane, japoneze, etc.

Foloseste cutii de depozitare

Cutiile de depozitare te pot ajuta enorm mai ales atunci cand vorbim de aspectul estetic. Este aproape imposibil sa sortezi si sa aranjezi pliculetele de ingrediente dulci. Aici discutam despre zaharul vanilinat, pudrele, frisca pudra, esentele, dar si altele. Acestea pot fi puse toate intr-o cutie de depozitare. Pentru a iti fi mai usor atunci cand le cauti, alege sa scrii pe cutiile de depozitare ceea ce contine fiecare. In acest fel, vei putea sa le identifici mult mai usor si mult mai rapid.


Idei de organizare in bucatarie: Cum sa iti aranjezi spatiul eficient

Organizarea eficienta si rapida in bucatarie pentru a oferi un aer fresh incaperii

sursa foto: Pinterest