Despre hrana organica din gradina ta – Elementul esential al legumelor si fructelor tale

Despre hrana organica din gradina ta – Elementul esential al legumelor si fructelor tale

Poti vedea ca hrana organica este folositoare daca astepti ca solul din curtea sau gradina ta sa se fertilizeze indeajuns. Daca vrei sa ai o recolta bogata sau daca o planta arata semne de nutritie deficitara, hrana organica este solutia perfecta pentru gradina ta.


Ingrasamintele organice includ sange, peste si oase de peste, nisip verde si balegar granulat (o forma de balegar care nu miroase).

Hrana organica lichida, cum e cea bazata pe extracte din plante marine, este folositoare pentru neutralizarea deficientelor de dezvoltare.

Unii gradinari isi fac ingrasamantul acasa, numit deseori „ceai”, folosind compost sau balegar inmuiat in apa. Alte ingrediente posibile includ urzicile intepatoare, care produc o
hrana bogata in fier, magneziu si sulf, si tataneasa, care furnizeaza o hrana lichida bogata in potasiu.


Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Tipuri de ingrasamant pentru curtea si gradina ta

Ingrasamantul echilibrat sau general, cum este sangele, pestele sau oasele, contine cantitati mai mari sau mai mici de nitrogen, fosfat si potasa.

Pentru a afla daca un ingrasamant este echilibrat si ce procentaj de nitrogen contine, tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe pachet la proporfia de substante nutritive, inscrisa sub forma N.P O:K. In acest fel, vei sti cum sa citesti etichetele pentru a alege ingrasamantul ideal pentru solul tau.

Cum sa faci compost pentru gradina ta – Ghid complet cu pasi simplu de parcurs

De exemplu, un ingrasamant echilibrat sau general are o proportie de 7:7:7, o formula
ideala pentru solurile carora le lipsesc cele trei substante nutritive majore. Unii fertilizatori adauga o singura substanta nutritiva. Astfel, la un sol cu mult fosfor si potasiu se poate adauga nitrogen, prin aplicarea de sulfat de amoniac.


Ingrasamant preparat acasa pentru plantele tale ce vor inflori bogat

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI