Despre plantarea arbustilor in luna martie – Gradini de vis

0
716
plantarea arbustilor

Despre plantarea arbustilor in luna martie – Gradini de vis

Luna martie este ideala pentru plantarea arbustilor, insa trebuie sa tinem cont si de temperaturile existente in acel an, dar si de cat de blanda sau nu a fost iarna care a trecut.


De ce trebuie sa tinem cont atunci cand plantam arbustii

Inainte de a ne apuca de plantarea propriu-zisa, tine cont de cat de blanda a fost iarna, dar si de valorile medii ale temperaturii.

De asemenea, umezeala din sol este un alt factor important de care trebuie sa tinem cont. Nu putem sa plantam arbustii daca temperatura scade noaptea sub 2 sau 3 grade Celsius sau daca ziua nu atinge 10 grade Celsius.

plantarea arbustilor in martie

Ce plantam in luna martie

Alege sa plantezi arbusti decorativi ce au flori care dureaza mult, dar si frunzis vesnic precum: zmeur, coacaz, afin, catina, agris, soc, coacaz.


Daca alegi sa plantezi in luna martie si vrei sa ai o gradina cat mai frumoasa, alege si opteaza pentru o varietate mare de arbusti. Cu cat vei avea mai multe soiuri de arbusti decorativi, fructiferi sau nu, cu atat gradina ta va fi mai frumoasa si mai colorata.

Tine cont de faptul ca arbustii trebuie sa fie adaptati climei si solului din zona in care locuiesti.

De exemplu, daca optezi pentru zmeur si mure, trebuie sa stii ca aceste specii sunt foarte usor adaptabile la orice fel de conditii. Ele pot fi cultivate pe langa garduri si alei sau in gradinile particulare, ele producand fructe proaspete toata vara, pana in luna octombrie.


plantarea arbustilor in martie

Trucuri utile

Atunci cand plantezi arbusti, alege locuri bine luminate sau, cel mult semiumbrite. De asemenea, dupa plantare ai grija sa uzi din abundenta toti arbustii. Udarile sunt necesare si in perioadele in care florile leaga rod.

Planteaza arbustii la aproximativ 50 de cm unii de alti, la o adancime de 30-50 de cm.