Despre recoltarea plantelor, pastrarea si depozitarea lor

0
168

Despre recoltarea plantelor, pastrarea si depozitarea lor

Pasionatii de gradinarit au o placere imensa cand se aproprie momentul pentru recoltarea plantelor. Haideti sa descoperim cum le pastram si cum le depozitam pentru a ne bucura de ele pe o perioada mai mare de timp.


Pentru a folosi cele mai bune trucuri, ti-am pregatit un ghid care sa te ajute sa recoltezi si sa usuci plantele, chiar in articolul de aici.

Recoltarea si uscarea plantelor – Sfaturi care iti vor fi de folos

Recoltarea si uscarea plantelor

Recoltarea si uscarea plantelor se poate face folosind unelte precum manusi si foarfeci uscate, iar pentru uscare ai nevoie de prosoape de hartie. Acestea pot fi depozitate in borcane inchise ermetic, dar si in suporturi de lemn sau in pungi de hartie.

Imediat dupa recoltare, uscare si depozitare, nu uita sa folosesti hartii cu etichete pentru a le lipi pe aceste containere. In acest fel, vei sti de unde sa iei menta uscata daca ai nevoie de ea, dar si oregano sau patrunjel.


Recoltarea frunzelor

Recoltarea frunzelor pentru a le usca si depozita este un proces meticulos, important.

Aceasta recoltare a frunzelor se face dimineata devreme. Foloseste o foarfeca de gradinarit pentru a taia tulpinile sau culege frunzulitele cu mana. Apoi, poti sa pui planta la uscat.

Tine frunzele intr-un loc cald si foarte bine aerisit pentru ca ele sa se poata usca bine. De asemenea, frunzele pe care vrei sa le usuci este bine sa le tii departe de lumina soarelui.


Plante aromatice in apartament: Cultivare, beneficii, ingrijire

Truc important

Pentru a te bucura de plante uscate cu o aroma cat mai buna, cat mai apropiata de cea a frunzelor verzi si proaspete, ti-am pregatit un mic truc. Alege sa incepi procesul de uscare imediat dupa ce ai recoltat plantele din curtea sau gradina ori din ghiveci.

sursa foto: Pinterest