Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

Udarea plantelor este vitala, acest proces mentinand plantele nu doar vii, ci si frumoase, sanatoase, prospere. Plantele au nevoie de multa apa, insa v-am pregatit un mic ghid cu sfaturi utile despre acest proces important.


Despre udarea intensa a plantelor

Daca uzi plantele intens, dar mai rar – fie ca sunt in gradina sau in ghivece – ele vor cauta apa mai adanc in sol. Aceasta apa va incuraja dezvoltarea unor radacini puternice si va face ca plantele sa reziste mai bine intre udari, deoarece sunt capabile sa absoarba apa din adancime.

Sfat util: Evita udarile prelungite cu furtunul sau stropitoarea deoarece acestea pot filtra nutrientii si plantele vor creste mult mai greu. Straturile inaltate si lazile cu plante tinere sunt cele mai predispuse la aceasta.

Udarea la suprafata a plantelor

Cealalta extreme este udarea la suprafata a plantelor. Aceasta udare umezeste doar cativa centimetri in adancime si da nastere unor plante destul de slabe. Aceste plante se bazeaza pe umezeala de la suprafata solului. Mai mult decat atat, plantele rezultate din astfel de udari nu vor fi capabile sa treaca peste perioadele de seceta.


Ce truc putem aplica atunci cand avem plante multe in ghiveci

Unele composturi pentru ghivece sunt destul de greu de reumezit daca s-au uscat si s-au si intarit. Poti sa te feresti de acest lucru adaugand un gel special sau granule care se expandeaza cand le uzi si retin apa. Aceste produse cu retentie de umeazala redic cantitatea de apa necesara. Sunt o investitie excelenta daca ai un numar mai mare de vase.

Metode de udare a plantelor pentru zilele cand esti plecat

Cum udam gradina

Felul in care uzi gradina depinde atat de timpul disponibil, dar si de dimensiunea acesteia. Poti instala un butoi pentru apa de ploaie, un sistem de irigare adecvat spatiului, cu temporizator. Intreaba un instalator sau un gradinar atunci cand vine vorba de cantitatea de apa necesara pentru intreaga gradina.

Daca uzi gradina manual, fa acest lucru dimineata devreme sau seara tarziu pentru ca apa sa nu se evapore prea devreme, dar si pentru a nu afecta solul in zilele de vara.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI