Dezinfectarea corecta a casei – Pasi simpli de pus in aplicare constant

0
18891
dezinfectarea corecta a casei

Dezinfectarea corecta a casei – Pasi simpli de pus in aplicare constant

Indiferent ca vorbim de perioade de gripe sezoniere, raceli sau de alte afectiuni virale, dezinfectarea corecta a casei este o necesitate in orice locuinta. Aceasta este singura modalitate de a indeparta germenii si de a preveni raspandirea lor.


Afla cum se face dezinfectarea corecta a casei si cat de necesara este in perioadele cu gripe sezoniere sau alte afectiuni virale.

Incepe prin a curata casa

In primul rand, este necesar sa incepi sa faci ordine in casa ta. Spala toate vasele si asigura-te ca totul este pus in ordine inainte de a incepe sa dezinfectezi.

Dezinfectarea bucatariei si a baii

Dezinfectarea bucatariei si a baii este mai mult decat necesara, este obligatorie. Foloseste dezinfectant pe baza de clor sau de hipoclorit de sodiu pentru a curata foarte bine toate suprafetele.


Atunci cand vorbim de dezinfectant pe baza de clor, poti sa iti faci singur, acasa, un astfel de dezinfectant.

Reteta pentru un dezinfectant eficient pe baza de clor – Dezinfectarea corecta a casei

Dezinfectantul pe baza de clor este singurul eficient si destul de puternic sa indeparteze bacteriile si virusii noi. Pentru a face si tu un astfel de dezinfectant, ai nevoie de:

  • 2 lingurite de clor;
  • 500 ml de apa;
  • o sticla cu pulverizator.

Intr-o sticla cu pulverizator de 500 de ml poti pune 2 lingurite de clor si apoi completezi cu apa. Acest dezinfectant poate fi folosit pentru: manere, birou, scaune, usi, telecomanda, dar si pentru chei, talpa pantofilor tai si pentru alte lucruri pe care pui mana atunci cand ajungi acasa.


Nu uita ca este important sa folosesti manusi pentru a iti proteja mainile de solutiile pe baza de clor. Ai grija de sanatatea ta si a familiei tale si dezinfecteaza casa pentru a putea scapa de microbi si bacterii.

sursa foto: Pixabay