Fa-ti viata mai usoara! Trucuri din bucatarie pe care trebuie sa le stii si tu!
Orice gospodina adevarata stie cateva trucuri care ii fac mancarea delicioasa si care ii usureaza munca, nu-i asa? Te invit sa descoperi cateva idei noi, uimitoare, chiar in articolul de mai jos. Suntem siguri ca aceste trucuri te vor ajuta si pe tine sa iti usurezi munca.
De asemenea, suntem convinsi ca dupa ce vei parcurge acest articol, vei simti ca ai gasit raspunsul unor intrebari pe care ti le adresai deja de ceva vreme. Dar haideti sa nu mai pierdem timpul si sa vedem trucurile uimitoare despre care vorbesc.
Cat fierb ouale?
Aceasta este o intrebare la care niciodata nu am gasit raspunsul concret, pana acum. Cat tinem ouale la fiert pentru ca ele sa aiba exact textura pe care ne-o dorim?
Cel mic isi doreste oua moi pe care sa le manance la micul-dejun? Nicio problema! Tine ouale la fiert timp de 4 sau 5 minute.
Esti la dieta? Ouale tari se fac in doar 7 minute.
Atentie! Nu ai voie sa mananci mai mult de 2 oua/saptamana pentru ca acestea sa nu fie vreun pericol pentru colesterol si pentru sanatatea ta!
Cum obtinem mai mult suc din lamaie sau cum facem lamaia mai zemoasa?
Ai cumparat cateva lamai si: surpriza! Lamaia nu este atat de zemoasa pe cat ai crezut. Dar asta nu este o problema.
Cum obtinem mai mult suc din lamaie?
Pasi de urmat:
1. Punem lamaia in cuptorul cu microunde.
2. Incalzim lamaia la temperaturi ridicate timp de 20-30 de secunde.
3. Scoatem lamaia din cuptorul cu microunde.
4. Lasati lamaia sa stea asa aproximativ jumatate de minut.
5. Taiati lamaia pe jumatate si stoarceti. Simplu, nu-i asa?
Cum ne dam seama de cat de pregatita este carnea pe care o preparam?
Aveti nevoie de palma voastra pentru a vedea cat de pregatita este carnea. Testul cu palma: atunci cand tineti palma deschisa si puneti degetul pe ea, ca in prima poza de mai jos, carnea este cruda. Asa, va veti da seama de cat este de facuta carnea.
Daca atingeti degetul mare cu degetul aratator, carnea este in sange.
Daca atingeti degetul mare cu degetul din mijloc, carnea este medium rare (o sa aiba culoarea spre roz).
Daca atingeti degetul mare cu inelarul, carnea este preparata mediu.
Daca atingeti degetul mare cu degetul mic, carnea este facuta foarte bine!
Cum taiem perfect o felie de tort?
Pentru ca tortul sa nu se sfarame, trucul pentru a taia perfect felia de tort este: bagati cutitul sub jetul de apa calda inainte de a felia tortul. Simplu!
Cum curatam o tigaie din fonta?
Ai nevoie de:
- un cartof crud, taiat pe jumatate;
- 2 linguri de sare;
- 1-2 linguri ulei de gatit (se recomanda uleiul de in sau de struguri);
- servetele;
Pasi de urmat:
1. Se presara sarea in tava.
2. Folosind partea plata a cartofului, curatati cu sarea pe suprafata tigaii.
3. Folositi un prosop de hartie pentru a sterge sarea din tigaie.
4. Odata ce sarea a fost indepartata si tigaia este uscata, trebuie sa punem uleiul in ea.
5. Suprafata trebuie sa fie usor acoperita cu ulei, fara sa puneti ulei peste tot in tigaie.
6. Stergeti tot excesul de ulei inainte de a fi introdus in cuptor.
7. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
8. Asezati tigaia in cuptor la 200 grade Celsius timp de o ora.
9. Lasati tigaia sa se raceasca si stergeti orice ulei in exces care se poate sa fi ramas.
Cum taiem corect un mango?