Factori de care sa tii cont atunci cand achizitionezi o casa noua
Achizitionarea unei noi locuinte reprezinta o decizie importanta din viata ta, astfel ca te sfatuim sa tii cont de acesti factori importanti. De la buget, localizare pana la confortul de care ai nevoie, toate aceste detalii iti vor face viata mai usoara sau ti-o pot ingreuna.
Fie ca vorbim de achizitionarea unui apartament sau a unei case, primul lucru pe care il faci este sa cauti pe Google „case de vanzare Bucuresti„, inlocuind orasul cu acela in care vrei sa achizitionezi casa.
Alege sa apelezi la o echipa de specialisti
Indiferent ca vorbim de o casa la curte sau de un apartament vechi, alege sa apelezi la o echipa de specialisti care sa te ajute cu o analiza generala. Fie ca vorbim de verificarea instalatiilor sanitare, electrice, dar si de radiatoare sau de centrala, este important sa verifici tot in noua casa.
Zona in care este pozitionata locuinta
Acesta este un factor extrem de important de care trebuie sa tii cont, mai ales daca ai copii. Pozitionarea locuintei trebuie sa fie facuta aproape de scoli, gradinite, farmacii, dar si de un supermarket.
De asemenea, este important ca locuinta sa nu fie la foarte mare departare de locul in care lucrezi.
Fii atent la detalii
Daca locuinta este veche si tocmai a fost zugravita, ai grija sa fii atent ca aceasta noua vopsea sa nu ascunda anumite detalii. Vopseaua poate ascunde urme de mucegai, igrasie sau fisuri si crapaturi. De asemenea, un tavan fals poate si el sa ascunda anumite defecte in locuinta.
Aceste detalii ce tin de amenajare living, hol sau bucatarie pot sa iti arate anumite defecte.
Verifica fundatia, podul si subsolul
Fundatia trebuie sa aiba cel putin 50 de cm adancime. De asemenea, podul, beciul si subsolul trebuie sa fie si ele inintacte. In cazul in care exista urme de scurgeri de apa, in beci si in subsol vei putea observa rapid acest lucru.
Aceste detalii te asigura ca imobilul este unul izolat corespunzator.
Verifica inca o data actele
Dupa ce tot procesul este aproape complet si esti hotarat sa achizitionezi acea casa, vei avea nevoie de: dosarul cadastral, intabularea, adeverinta de la asociatia de proprietari semnata de presedinte.
Ai nevoie si de ultimele facturi pentru utilitati, dar si chitantele acestora. De asemenea, alte acte de care ai nevoie cand achizitonezi o locuinta noua sunt: certificatul de performanta energetica al cladirii sau apartamentului, dar si certificatul fiscal.
Mutarea intr-o casa noua nu se face imediat
Dupa ce ai achizitionat locuinta, mutarea nu se face imediat. Betonul, dar si alte materiale genereaza pierderi de apa. Este bine sa astepti cel putin o luna de zile inainte de a te muta in noua casa.
Tine cont de sfaturile de aici si opteaza pentru achizitia unei locuinte ce te va bucura intreaga viata.
sursa foto: Pixabay