Februarie in gradina – De ce lucrari ne ocupam la inceputul anului – Partea a II-a

0
483

Februarie in gradina – De ce lucrari ne ocupam la inceputul anului – Partea a II-a

In a doua luna din an ne ocupam de ingrijirea gradinii pentru a avea parte de culturi bogate, frumoase si prospere. Iata cum arata februarie in gradina si descopera ce sa faci la inceputul anului pentru a te bucura de o gradina cu adevarat frumoasa.


Indiferent ca vorbim despre flori, fructe, legume sau despre gazon, gospodaria noastra are nevoie de ingrijire pe tot parcursul anului. In unele luni lucrarile sunt mai simple, iar in altele sunt ceva mai ample.

Ingrijirea florilor

In luna lui Faurar ne ocupam si de ingrijirea florilor. Daca te-ai ocupat deja de plantarea unor flori in gradina ta, acum trebuie sa le indepartezi frunzele ofilite. Cu toate acestea, ai grija sa nu plantezi prea devreme flori.

Zambila, gingasia care prevesteste sosirea primaverii

3 Secrete importante ce se aplica in luna martie pentru a avea o gradina roditoare

Plantarea legumelor

Este momentul sa ne facem curaj pentru a planta legume. Poti incepe sa plantezi legumele preferate inca din luna februarie, insa acest lucru se poate face doar daca solul nu este inghetat. Tine cont de temperatura si urmareste vremea pe internet pentru a vedea daca poti sa plantezi legume.


Bucura-te de ele in primavara si planteaza acum salata, ceapa, porumbul, dar si fasolea sau mazarea.

Protejarea gradinii de daunatori

Este momentul sa ne ocupam de protejarea gradinii de daunatori. Daca afara incep sa creasca temperaturile din luna februarie, atunci inseamna ca se aduna si daunatorii. Ai grija ca solul sa fie cat mai curat, mereu neacoperit de frunze sau alte resturi vegetale. Aceste resturi vegetale nu sunt doar inestetice, ci pot oferi si un mediu prielnic daunatorilor.

Ingrijeste uneltele de gradinarit

Uneltele de gradinarit vor fi folosite de catre tine, asa ca acum este momentul sa le cureti, sa le repari si sa le ingrijesti corespunzator.


Ai grija sa achizitionezi unelte noi, in cazul in care ai nevoie de ele.

sursa foto: Pinterest