Februarie in gradina – De ce lucrari ne ocupam la inceputul anului – Partea I

0
3478

Februarie in gradina – De ce lucrari ne ocupam la inceputul anului – Partea I

Si in luna lui Faurar pregatim spatiul pentru sezonul ce urmeaza, asa ca haideti sa vedem ce facem in luna februarie in gradina.


Despre lucrarile din gradina, dar si alte idei de plante ce rezista la frigul iernii si cum ingrijim pomii fructiferi, am discutat in articolele de aici:

Ce plantam in luna ianuarie – Lucrarile din gradina in prima luna din an

Plante rezistente la frigul iernii, ideale pentru curte sau gradina

Pomii fructiferi si ingrijirea lor in luna ianuarie – Activitati importante

Acum, luna februarie ne asteapta si ea cu lucrari pe care trebuie sa le demaram in gradina. La inceputul anului, pregatim cu spor gradina pentru primavara. Ne dorim cu totii un sezon mai bun, mai prosper, o primavara si o vara in care sa ne bucuram de multe legume si fructe proaspete, gustoase.

Lucrari in gradina din luna februarie

Curatarea gradinii

Inca este important sa mentinem gradina curata, dar si curtea. De aceea, constant trebuie sa ne ocupam de curatarea lor. Strange mereu resturile vegetale, dar si alte gunoaie de pe jos. Luna a doua din an si mai ales finele acestei luni sunt ideale pentru o curatenie generala in gradina ta.


Plantarea pomilor

Acum este momentul sa plantam pomi fructiferi si arbusti. Luna februarie este o luna ideala pentru a putea planta in gradina si in livada. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont si de temperatura, iar daca gerul se prelungeste pe intreaga perioada a lunii, amanam plantarea pentru luna martie.

Ingrasamintele adecvate

In aceasta perioada este momentul sa ne ocupam si de ingrasaminte. In luna februarie oferim ingrasaminte plantelor noastre, in functie de nevoile lor. Cea mai buna ingrijire a plantelor tine de cantitatea de nutrienti pe care o oferim acestora.

Ideal este ca aplicarea ingrasamintelor sa fie facuta dupa ce ai curatat in prealabil gradina ta.


Lucrari in gradina in luna ianuarie

sursa foto: Pinterest