Floarea Cercelus sau Fuchsia, ingrijirea acestei flori care face furori

0
1329

Floarea Cercelus sau Fuchsia, ingrijirea acestei flori care face furori

Floarea Cercelus sau Fuchsia este o floare spectaculoasa ce infrumuseteaza curtile si gradinile, facand furori. Am pregatit pentru tine cateva trucuri importante care te vor ajuta sa ingrijesti aceasta floare.


Te vei bucura de o planta absolut superba, o planta care sa iti infrumuseteze curtea, dar si gradina, in functie de locul in care alegi sa o pozitionezi.

Pozitionarea florii

Floarea Cercelus sau Fuchsia este o floare ce nu suporta sa fie pozitionata in bataia soarelui. De aceea, cel mai bine este sa o pozitionezi intr-un spatiu in care are lumina, dar nu direct.

Pozitioneaz-o spre est, vest sau sud, insa nu direct in bataia directa a razelor de soare. Daca va sta in soare, bobocii proaspeti si florile acesteia vor cadea. Daca o pozitionezi intr-un loc in care soarele nu ajunge direct la ea, floarea isi va reveni si va fi la fel de frumoasa ca inainte.


Ghiveciul de care are nevoie

Ghiveciul de care are nevoie fuchsia trebuie sa fie mare. Radacinile acestei flori au nevoie de mult spatiu pentru a se dezvolta deoarece ele cresc mari.

Alege sa cumperi un ghiveci cu o diagonala de pana la 45 de cm.

Serile racoroase

Nu trebuie sa iti faci griji in privinta serilor racoroase deoarece le tolereaza foarte bine. Temperaturile pe care le tolereaza sunt de pana la 15 grade Celsius. Pe timp de noapte, rezista si la 10 grade Celsius.


In ceea ce priveste inflorirea ei, Fuchsia nu mai infloreste atunci cand temperatura medie a zilei depaseste 24 de grade Celsius.

Apa

In ceea ce priveste udarea, fuchsia nu are nevoie de multe udari. Aceasta floare rezista foarte bine daca o uzi doar cand pamantul este foarte uscat. Foloseste degetul pentru a verifica cat de uscat este pamantul si abia atunci poti sa ii pui apa.

Iarna, in general, floarea nu are nevoie aproape deloc de apa deoarece acum este perioada lor de repaus. Acest lucru nu inseamna ca nu are nevoie deloc de apa, ci doar ca trebuie sa verifici pamantul si, doar atunci cand este foarte uscat, poti sa ii adaugi apa.


Fertilizarea

In ceea ce priveste fertilizarea, aceasta are nevoie de ingrasamant in perioada de crestere. Tratamentul cu fertilizator se opreste inainte sa vina perioada de inghet.

In ceea ce priveste intretinerea lor pe timp de iarna, cercelusii au nevoie de temperaturi de 4-10 grade Celsius, nu mai putin de atat. Acum, udarea se face doar cand pamantul este foarte, foarte uscat.

Atunci cand vine din nou primavara, ai grija sa rupi varfurile ramurilor care au deja doua seturi de frunze. In acest fel, vei indemna floarea sa aiba un foliaj mult mai bogat si mai frumos.

Bucura-te de o gradina plina cu flori colorate, frumoase, bogate

sursa foto: Pinterest