Floarea de catifea sau floarea pufoasa ce impresioneaza prin frumusete: Gloxinia

0
1770

Floarea de catifea sau floarea pufoasa ce impresioneaza prin frumusete: Gloxinia

Floarea ce dispare iarna, dar reapare, floarea de catifea care ne impresioneaza prin frumusetea ei cuceritoare: gloxinia. Este absolut superbe, fiind o planta care poate fi usor transpusa in design-ul oricarei incaperi.


Mai mult decat atat, gloxinia este o floare care ne bucura cu o varietate de culori superbe. Incearca si tu sa o cresti in ghiveci, alaturi de celelalte flori colorate si frumoase ce iti pot infrumuseta gospodaria.

Ingrijirea unei flori absolut superbe

Gloxinia este o floare a carei ingrijire nu este deloc grea. Ai nevoie de putina atentie, dar si de cateva sfaturi utile ce te vor ajuta sa o ingrijesti corespunzator.

De exemplu, in ceea ce priveste nevoia acestei flori de lumina, gloxinia este o planta ce are nevoie de soare pentru a inflori bogat. Pozitioneaz-o intr-un loc in care sa aiba parte de lumina soarelui, dar in zilele foarte calduroase de vara aceste raze sa fie filtrate.


In ceea ce priveste aerul, gloxinia are nevoie de o umiditate moderata. Cand ne gandim la un aer foarte uscat, nu ne gandim la gloxinia si la traiul ei sanatos deoarece ea prefera umiditatea.

Mai mult decat atat, floarea de catifea ce poate sa ne bucure si noua gospodaria are nevoie de un sol fertil. De aceea, este important ca de la inceput sa ii oferi un substrat fertil care sa o ajute sa infloreasca sanatos si frumos. Apoi, in perioada ei de glorie si inflorire, sustine-o cu fertilizator aplicat o data la doua saptamani de zile. Vei incuraja floarea in perioada ei activa, oferindu-i substante nutritive care sa o ajute.

Bougainvillea, floare care poate sa decoreze sau sa iti imbrace casa

Arbusti decorativi in nuante de magenta, roz, mov, o explozie de culoare

Aranjamente spectaculoase cu flori rosii, culoarea superba pasiunii

sursa foto: Pinterest