Floarea de ceara – Cum o pacalim sa infloreasca si trucuri uimitoare pentru ingrijire

0
31692

Floarea de ceara – Cum o pacalim sa infloreasca si trucuri uimitoare pentru ingrijire

Floarea de ceara este o planta cataratoare, o planta ce se ingrijeste usor. Ea se descurca foarte bine in ghiveci, atat in apartament, cat si pe terasa sau in curte.


Floarea de ceara – O planta in ghiveci superba, ce se ingrijeste foarte usor

Se ingrijeste destul de usor si este o planta ce iti poate infrumuseta cu usurinta gospodaria. Florile ei sunt unice, frunzele sunt groase, eliptice, de culoare inchisa.

Floarea de ceara – Trucuri de ingrijire

Floarea nu este deloc greu de ingrijit. Cu toate acestea, este bine sa tinem cont de cateva sfaturi pentru a ne bucura de o floare cataratoare, o floare care infloreste in moduri unice si spectaculoase.

Floarea este cunoscuta si sub numele de lacrima Maicii Domnului, Hoya sau floarea de portelan. Parfumul ei este discret, iar florile secreta un suc dulce, suc ce nu poate fi consumat.


Udarea: Atunci cand vorbim despre nevoia ei de apa, floarea de ceara are nevoie de udari moderare, dar constante. Trebuie sa urmaresti daca pamantul este uscat complet pentru a o uda, iar acest lucru se intampla, vara, destul de des.

De aceea, daca esti plecat de acasa mereu, trebuie sa stii ca floarea nu suporta lipsa apei, dar nici umiditatea ridicata. Mai mult decat atat, tine cont ca apa din tavita trebuie sa fie indepartata la aproximativ un sfert de ora dupa udare.

Este important sa tunzi planta daca vrei ca aceasta sa se dezvolte cat mai bogat, cat mai frumos, cat mai spectaculos.


Fertilizarea: Daca pentru a te bucura de flori absolut superbe, plantare nevoie de aplicarea unei fertilizator special. Il gasesti in magazinele de specialitate.

Cum pacalim aceasta planta superba sa infloreasca

Floarea are nevoie, in primul rand, de multa lumina pentru a inflori. Daca o pozitionezi intr-un spatiu unde va avea parte de lumina putina, aceasta se va dezvolta frumos doar in frunze, insa nu va inflori.

Pregatirea muscatelor pentru vara – 5 Sfaturi extrem de utile

sursa foto: Pinterest