Floarea de ceară ținută în interior și cum să o îngrijești corect

0
18778

Floarea de ceară ținută în interior și cum să o îngrijești corect

Dacă ești în căutarea unei plante pestrițe, o plantă pe care o poți ține în interiorul casei tale, floarea de ceară este perfectă. Noi te învățăm cum să o îngrijești corespunzător.


Floarea de ceară sau Hoya carnosa este o plantă ideală pentru apartamentul tău, una dintre cele mai populare flori pe care le poți ține în interiorul casei tale.

Despre floarea de ceară

Are florile speciale, cu o formă și un aspect unic. Ea este numită în popor și lacrima Maicii Domnului sau Floarea de porțelan.

Este o plantă ce poate deveni cățărătoare, în funcție de cum o lași să crească. Aceasta are nevoie de câteva trucuri pentru a crește frumos și sănătos.


Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Îngrijirea acestei plante – Hoya carnosa

Parfumul este discret, însă pentru a te bucura de acest lucru trebuie să o ții într-un spațiu cu destul de multă lumină naturală. De asemenea, este important să nu ții planta în lumina directă a soarelui puternic, mai ales atunci când vine vorba de zilele foarte călduroase.

Este important să transferi planta într-un ghiveci ce are un sol de calitate înaltă, mai ales dacă ai observat că rădăcinile ei încep să se dezvolte.

De unde vine denumirea de lacrima Maicii Domnului?

Floarea de ceara este o plantă cățărătoare, o plantă care se descurcă atât într-un ghiveci mare, astfel încât să se cațere pe perete, dar și într-un ghiveci așezat. Florile pe care ea le are secretă un suc dulce, un suc care nu este comestibil. De aici și-a căpătat și numele de lacrima Maicii Domnului.


Helicrisum sau floarea de pai – Gingașă, nemuritoare și frumoasă

Zambila, floarea cu care ne facem primăvara mai frumoasă și mai colorată

sursa foto: Pinterest