Flori de iarna ce infrumuseteaza gospodaria – Plante ce infloresc iarna

0
1429
Flori de iarna

Flori de iarna ce infrumuseteaza gospodaria – Plante ce infloresc iarna

Chiar si in cel mai friguros anotimp te poti bucura de frumusetea florilor in curtea casei tale, cu ajutorul acestor flori de iarna superbe.


Pe timp de iarna, ai nevoie de o serie de plante eroine care sa reziste temperaturilor joase, vantului si frigului si, in acelasi timp, sa iti infrumuseteze gospodaria. Ei bine, iata ca si pentru acest anotimp exista flori care sa iti faca gospodaria mai frumoasa.

Unele dintre frumoasele flori de mai jos infloresc chiar si in zapada, oferindu-ti o priveliste deosebit de frumoasa chiar in curtea propriei case.

Inspira-te din lista pe care ti-am pregatit-o mai jos pentru a planta si tu in curtea casei tale o serie de flori frumoase, rezistente la gerul iernii.


Trandafirul Craciunului sau Spanzul

Trandafirul Craciunului este o floare deosebit de frumoasa, rezistenta si deosebita. Atentie, nu il confundati cu Craciunita, o floare ce se ingrijeste usor si poate fi tinuta in ghiveci, in casa sau chiar pe terasa casei tale.

Trandafirul Craciunului poate sa infloreasca chiar daca e zapada afara, oferindu-ne o priveliste frumoasa.

Aceasta floare are flori precum bej, visiniu, roz, violet, fiind o floare nu doar frumoasa, ci si benefica pentru sanatate. Trandafirul Craciunului este o planta medicinala ce creste foarte bine in locuri partial umbrite.


Iasomia de iarna – O floare absolut superba, gingasa

Iasomia de iarna este o floare care te va cuceri instant prin frumusetea si gingasia ei. Aceasta floare se gaseste si sub diferite alte forme, o alta specie fiind iasomia albastra, o floare spectaculoasa.

Iasomia aceasta isi are originile in china, avand flori superbe, galbene, in forma stelara.

Camelia japoneza

Camelia japoneza este o floare ce incepe sa infloreasca toamna, dar rezista foarte bine si pe timp de iarna. In functie de preferintele tale, poti tine aceasta floare si in ghiveci, nu numai in gradina deoarece iti infrumuseteaza orice spatiu.


Are nevoie de o cantitate moderata de apa si prefera locurile insorite. Florile acesteia se aseamana cu trandafirii, fiind gingase si extrem de frumoase.

Daca afara temperaturile sunt geroase, atunci camelia japoneza va inflori primavara foarte devreme, facandu-ti curtea mai frumaosa.

Iernita – Anemona de iarna

Iernita sau Anemona de iarna este o floare ce creste in tufe si poate ajunge pana la inaltimea de 2-4 centimetri. Este o planta micuta, gingasa, ce poate fi plantata langa alte flori in curtea casei tale. In acest fel, iti vor face curtea mai colorata pe timp de iarna sau primavara foarte devreme.

Aceasta floare prefera un sol umed si iti infrumuseteaza gospodariile in anotimpul rece prin culoarea sa galbena, absolut deosebita. Alege sa o plantezi si tu in curtea casei tale langa alte flori rezistente la frigul iernii.

sursa foto: Pinterest