Garoafa de vara sau Chabaud – O floare pe care o vrei in gradina casei tale

0
3531

Garoafa de vara sau Chabaud – O floare pe care o vrei in gradina casei tale

Garoafa de vara sau Chabaud este o floare superba pe care vrei sa o ai si tu in gradina sau in curtea casei tale pentru a infrumuseta decorul. Aceasta poarta numele de „Chabaud” deoarece exista un francez care a inceput sa o cultive, francez al carui nume este Chabaud.


Originea aceste frumoase flori este Europa de Sud si Africa de Nord. Este o planta ce se inmulteste prin seminte si ne bucura cu florile ei frumoase atat vara, dar si toamna. Stim ca sunteti cu totii in cautarea unor flori frumoase care sa infrumuseteze gradina si vara si toamna. De aceea, iti prezentam cateva aspecte importante ale acestei garoafe de vara.

Despre garoafa de vara sau Chabaud

Este o floare ce poate atinge si 50 de cm inaltime si are flori colorate, in functie de soi. Un alt lucru care te va incanta este faptul ca aceasta floare este parfumata, inmiresmata.

Ea infloreste la aproximativ 4 sau 5 luni de la semanare si continua sa infloreasca pana toamna tarziu, chiar pana apare primul inghet. In functie de soi, florile sunt de diferite dimensiune, dar si grupate diferit pe tija acesteia.


Cum este influentata cresterea florilor de caldura si lumina + Galerie foto

Cum se ingrijeste garoafa de vara

Daca vrei si tu sa ai in gradina aceasta frumoasa floare, iti prezentam cateva aspecte atunci cand vine vorba de ingrijirea ei.

Temperatura: Are nevoie de temperaturi moderate, iar pe timp de vara poate sa reziste afara. Cu toate acestea, te sfatuim sa nu risti si sa o muti in casa deoarece iernile mai grele o pot afecta.

De exemplu, in ceea ce priveste temperatura, garoafa de vara are nevoie de aproximativ 15 grade Celsius pentru cresterea rasadului.


Amplasarea acestei flori: Atunci cand vorbim de pozitionarea ei, este important sa alegi un loc cu lumina. Iubeste soarele si lumina, asa ca este bine sa o plantezi intr-un spatiu unde are parte de cat mai multe ore de soare pe zi.

Aceasta frumoasa floare este ideala pentru zonele de munte, pentru zonele in care verile sunt destul de racoroase deoarece atunci ea infloreste cel mai frumos si bogat.

Udarea garoafei de vara: In ceea ce priveste apa de care are nevoie, garoafa se uda mai rar, dar profund. In acest fel, vei reusi sa scapi de anumite boli, infectii sau daunatori.


Solul: Solul de care are nevoie garoafa trebuie sa fie luto-nisipos si calcaros. Solul trebuie sa se dreneze usor. Cu toate acestea, floarea nu trebuie pozitionata intr-un spatiu unde exista riscul de baltire dupa ploaie sau dupa udare.

Descopera si cum afecteaza solul florile din curtea sau gradina ta

garoafa de vara

sursa foto: Pinterest