Garoafa turceasca sau garoafa cu barba, o floare cu adevarat deosebita

Garoafa turceasca sau garoafa cu barba, o floare cu adevarat deosebita

Garoafa turceasa te va cuceri pe loc prin aspectul ei cu adevarat deosebit, culorile ei fiind diverse, uni sau pestrite.


Garoafa turceasca se mai regaseste si sub numele de garoafa cu barba sau garofita de gradina.

Este o floare cu adevarat frumoasa ce isi are originea in Europa sudica, Africa de Nord si Asia. Cuprinde peste 300 de specii de plante anuale, planta fiind o floare superba ce ajunge la inaltimi de pana la 60 cm.

Planta este bine ramificata, tulpinile sunt drepte si destul de rigide. Frunzele de la baza sunt scurt petiolate, de forma lanceolate, asezate in rozeta. Cele de pe tulpinile florale sunt mai mici si sesile. Florile sunt foarte numeroase, in general avand dimensiuni micute.


Cum sunt aranjate florile

Partea care este cea mai frumoasa la aceste plante este ca florile se constituie in buchete deosebit de frumoase. Petalele au o margine fin dintata si sunt colorate in nuante de alb, rosu, roz si violet. Rar sunt unicolore.

Cel mai adesea prezinta striuri sau pete asezate in cercuri concentrice. Varietatile si soiurile cultivate se deosebesc prin marimea si culoarea florilor, inaltimea tijelor florale, perioada de inflorire.

Gura Leului, o floare usor de intretinut ce te cucereste prin aspectul deosebit

Varietatile acestei frumoase flori


Veriegatus are florile patate.

Candidus are florile albe.

Flore pleno are florile involte.


Oculatus are flori ce prezinta in centru un ochi de culoare alba si infloreste in luna mai.

Cerinte ecologice

Garoafa turceasca este o planta putin pretentioasa, o planta ce se poate cultiva pe orice tip de sol. Tot ce trebuie sa faci este sa ii asiguri un loc insorit si o usoara fertilizare. In acest fel, te vei asigura ca o sa te bucuri de flori frumoase, ce infloresc bogat.

Cultura acestei plante

In ceea ce priveste cultura, plantele se produc din seminte. Semanatul se face cu un an inainte, in lunile mai sau iunie, pe brazde afara, in rasadnita sau in solariile ramase libere pe perioada de vara.

Trebuie sa ai grija sa nu intarzii semanatul deoarece florile vor fi mai putine si de calitate inferioara. De asemenea, exista riscul si sa nu apara deloc flori in anul urmator daca intarzii semanatul.

Ingrijirea culturii

Atunci cand vorbim de ingrijirea culturii, trebuie sa ai in vedere udarea, mentinerea solului afanat si curat de buruieni.

De asemenea, este importanta si fertilizarea. Fertilizarea se face in 2-3 etape cu ingrasaminte minerale. Se pun cam 10-20 de g/ metru patrat de ingrasaminte minerale sau se folosesc ingrasaminte organice.

Atunci cand vorbim despre ingrasamintele organice se foloseste mranita folosita ca mulci sau must de balegar diluat cu 8-10 parti apa.

Recoltare

Atunci cand vorbim de recoltare, recoltarea florilor se face prin rupere sau taiere in faza de deschidere aproape completa a inflorescentei.

Carciumareasa, tarancuta din gradina care explodeaza in culori magnifice

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI