Ghivece agatate pe perete – Decoratiuni exterioare pentru casa

0
3842
ghivece agatate pe perete

Ghivece agatate pe perete – Decoratiuni exterioare pentru casa

Da un suflu proaspat locuintei tale si decoreaz-o la exterior cu plante frumoase, pozitionate in ghivece.


Peretii exteriori ai casei sunt, de cele mai multe ori banali, nu sunt aranjati si iti dau o stare de monotonie. Poti schimba acest lucru daca apelezi la o serie de ornamente pentru a decora casa ta

.
Infrumuseteaza aspectul locuintei tale si vei face din casa ta o opera de arta.

Alege flori colorate!

Alege florile colorate, care iti vor infrumuseta curtea toata vara. Poti alege dintre:


1. Brumarele

Brumarelele sunt originare din America de Nord, au o forma rotunda, exact ca un ciorchine de struguri si sunt foarte frumoase.

Petalele brumarelelor sunt roz, violete, albe sau rosii si unele specii au flori mai inchise la culoare in centrul florilor.

Tot ce trebuie sa faci pentru a avea brumarele frumoase si sa le feresti de o boala specifica a lor este sa le plantezi la soare sau in locuri in care umbra exista doar partial.


2. Margaretele

Margaretele pot fi plantate intr-o zona cu multa iarba, de preferat intr-un sol cu pH neutru. Aceste flori frumoase se usuca iarna, insa toata vara iti vor infrumuseta exterior casei sau al gradinii, daca vrei sa le plantezi in gradina ta.

3. Craitele

Craitele sunt frumoase, au culori pe care nu le puteti confunda si au acea forma a unor globuri galbene sau caramizii.

Craitele iubesc soarele si le poti planta chiar si langa alte flori, acestea crescand foarte frumos aproape oriunde.


Cultiva craitele la o distanta de 20-25 cm una fata de alta pentru a lasa aerul sa circule, pentru a impiedica umezeala si pentru a evita fainarea.

4. Lavanda

Lavanda este o floare foarte frumoasa care poate fi plantata atat in gradina, cat si in ghiveci. Lavanda are o multime de proprietati benefice asupra sanatatii tale, insa ea creste destul de mult, uneori ajungand chiar si pana la 100 cm.

Ai grija sa plantezi aceasta floare intr-un loc cu multa lumina. 

5. Petunii

Petuniile pot sa iti infrumuseteze exterior casei, balconul, dar si gradina. Aceste flori frumoase sunt disponibile in diferite culori, sunt usor de intretinut si sunt extrem de frumoase.

6. Begonii

Begoniile sunt flori recunoscute pentru frumusetea lor. Aceste frumoase flori sunt potrivite pentru ghivecele care atarna, sunt si ele usor de intretinut si ofera un plus de culoare si prospetime, oriunde ar fi plantate.

Begoniile se gasesc intr-o varietate mare de culori si seamana destul de mult cu trandafirii. 

7. Muscate

Renumitele muscate sunt florile copilariei noastre. Sunt superbe, delicate si ne aduc aminte de momentele din copilarie.

Planteaza muscate pentru a avea o gradina frumoasa sau pentru a avea un balcon de vis. Aceste flori pot fi plantate in ghivece, agatate pentru ca ele sa iti fure privirile cu frumusetea lor.

Pentru a avea un spatiu cat mai frumos, alege mai multe soiuri de muscate, de diferite culori.

Nu ai cum sa dai gres cu ele! Sunt rezistente, usor de intretinut si sigur isi vor gasi un loc permanent in gradina, in casa ta sau in orice alt spatiu vrei sa le plantezi si sa le ingrijesti.

Aceste flori sunt potrivite pentru ghivecele atarnate.