Gloxinia, floarea superba care se ingrijeste mult mai usor decat muscata

0
487

Gloxinia, floarea superba care se ingrijeste mult mai usor decat muscata

Gloxinia sau floarea de catifea este o planta deosebit de frumoasa, planta ale carei flori ne bucura pana toamna tarziu. Aproximativ 9 luni pe an ne bucuram de frumusetea acestei flori in culori deosebite, unice.


Exista aproximativ 20 de specii ale acestui gen, fiind o floare ce se regaseste atat in apartamente, cat si pe terasele oamenilor sau in veranda, infrumusetand locul.

Este o planta ce nu trebuie aruncata deoarece va inflori din nou anul viitor atunci cand dispare.

Ingrijirea gloxiniei, o floare absolut superba

Poate parea o planta pretentioasa, insa nu este deloc asa. Daca tii cont de cateva cerinte simple, gloxinia te va bucura cu florile ei frumoase.


Udarea

Atunci cand vorbim de nevoia ei de apa, gloxinia trebuie sa absoarba lichidul de jos in sus. De aceea, este important sa ii pui apa doar in farfurioara. Daca simti ca pamantul este uscat, atunci pune ghiveciul intr-o farfurioara cu apa mai calduta si lasa-l acolo timp de 60 de minute.

Gloxinia, o floare deosebita ce se regaseste in diferite forme si culori

Ingrasaminte

Daca vrei sa te bucuri de o planta care iti va face flori superbe, colorate si frumoase, atunci te sfatuim sa ii oferi ingrasaminte. Pentru gloxinia, cele mai bune ingrasaminte sunt acelea care au o cantitate mai mare de fosfor. Poti citi acest lucru pe ambalaj sau poti intreba in magazinele de specialitate.

In ceea ce priveste solul, are nevoie de un pamant cu drenaj bun, adica de un sol calitativ.


Pozitionarea

In ceea ce priveste pozitionarea florii, te sfatuim sa o pui intr-un loc in care are lumina, insa nu soare direct. Razele directe ale soarelui pot sa afecteze aceasta planta. De aceea, pozitioneaz-o in zone vestice unde va avea lumina naturala, insa va fi ferita de zilele in care soarele este foarte puternic.

sursa foto: Pinterest