Gloxinia, o floare deosebita ce se regaseste in diferite forme si culori

0
1499
gloxinia

Gloxinia, o floare deosebita ce se regaseste in diferite forme si culori

Cu totii iubim florile. Aceste frumoase plante ne fac gospodaria mai frumoasa, atrag privirile, iar ingrijirea lor ne ajuta sa ne relaxam. De aceea, ti-am pregatit un articol cu si despre gloxinia, o floare absolut superba, ideala pentru apartamentul tau.


Gloxinia este o floare deosebit de frumoasa datorita faptului ca se regaseste in diferite forme si culori, care mai de care mai spectaculoase. Aceasta planta este populara si in tara noastra, fiind o floare ce infloreste aproximativ 9 luni pe an. Din acest motiv este si atat de iubita, gloxinia fiind o floare ce iti face gospodaria mai frumoasa aproape tot anul.

Gloxinia sau floarea de catifea, o planta absolut superba

Gloxinia se mai numeste si florea de catifea datorita aspectului sau. Aceasta frumoasa planta dispare pe timpul iernii, insa asta nu inseamna ca ea trebuie neglijata. Floarea de interior poate fi pozitionata atat in living, cat si in balconul casei tale, dar si pe terasa din curtea ta.

Aceasta planta incepe sa infloreasca inca de primavara pana toamna tarziu, fiind o floare deosebit de frumoasa. La noi in tara, gloxinia se gaseste in apartamente si infrumuseteaza aceste case. Este ideala pentru persoanele care iubesc florile colorate.


O poti regasi cu flori atat mov, cat si roz, albe sau rosii. Toate nuantele sunt absolut superbe si ne incanta privirile.

Despre ingrijirea gloxiniei, florea ce dispare iarna

Ghiveciul cu aceasta floare trebuie amplasat intr-o zona in care sa aiba parte de lumina. Cu toate acestea, nu o pozitiona in bataia directa a razelor de soare daca apartamentul tau este amplasat in asa fel incat sa primeasca direct aceste raze. Trebuie sa stii ca gloxinia suporta foarte bine si semiumbra.

In ceea ce priveste udarea, apa se aplica in farfurioara plantei. Acest aspect este foarte important atunci cand vine vorba de ingrijirea gloxiniei, fiind o floare ce are nevoie de apa ce se absoarbe prin farfurioara.


Fertilizatorul, un ajutor de nadejde pentru plantele tale

Mai mult decat atat, daca vrei o floare cu adevarat spectaculoasa, aplica-i si fertilizator o data la doua saptamani de zile. Ingrasamantul se aplica in perioada ei de crestere activa, adica in lunile martie-septembrie. Evita sa aplici fertilizator pe timp de iarna, atunci cand planta nu face flori.  Intr-un articol anterior am discutat si despre cum sa faci ingrasamant natural acasa, bio, fara sa folosesti produse ce pot sa contina substante chimice.

Un alt sfat important de care sa tii cont este solul gloxiniei. Pentru a te bucura de flori spectaculoase, ai grija ca pamantul sa aiba un drenaj bun si un pH usor acid. Descopera de aici cum sa verifici pH-ul solului pentru a te bucura de flori absolut spectaculoase, pozitionate intr-un pamant cu aciditate corecta.

Descopera si aceste 6 secrete ale unor muscate ce infloresc bogat, spectaculos